Yükseköğretim kurumlarında akademik başarı ve kalitenin önemli ölçütlerinden biri olan “Öğretim Üyesi Başına Düşen Yayın Sayısı” baz alınarak oluşturulan sıralamada, Sinop Üniversitesi 108 devlet üniversitesi arasında Türkiye 5.si olurken, 2006-2008 yılları arasında kurulan 41 üniversite arasında ise 1. sıraya yükseldi.

2019 yılında öğretim üyesi başına düşen yayın sayısının değerlendirildiği sıralamada, Web of Science verilerine göre; İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü birinci, Boğaziçi Üniversitesi ikinci, Gebze Teknik Üniversitesi üçüncü, Ortadoğu Teknik Üniversitesi dördüncü sırada aldı. Sinop Üniversitesi ise Öğretim Üyesi Başına Düşen 1.44 yayın sayısı ile birçok köklü üniversiteyi geride bırakarak beşinci sıraya yerleşti.

Bu sonuçla birlikte Türkiye ortalamasının üstünde bir başarı elde eden Sinop Üniversitesi, uluslararası saygınlığını istikrarlı bir şekilde arttırmayı sürdürdü.

 

ÜNİVERSİTEMİZ KARADENİZ BÖLGESİ’NDE DE 1. SIRADA

Son dört yılda güçlü akademik kadrosu ve imza attığı bilimsel başarılarıyla bölgesinde de zirveye yerleşen Sinop Üniversitesi, uluslararası indeksli yayın performansıyla Karadeniz Bölgesi’ndeki 18 üniversite arasında da 1. sırada yer aldı.

 

“ULUSLARARASI TANINIR, SAYGIN BİR YÜKSEKÖĞRETİM KURUMU OLMAYI AMAÇLIYORUZ”

Sinop Üniversitesi’nin akademik başarı çıtasını günden güne yükselttiğini belirten Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, “Saygın derecelendirme kuruluşları ve akademik camia tarafından yapılan değerlendirmelere göre Sinop Üniversitesi’nin önemli başarılar gösterdiğini gururla gözlemliyoruz. Hiç şüphesiz elde ettiğimiz bu başarıya Üniversitemizin sunduğu imkânların yanı sıra Akademik Personelimizin gayreti neticesinde ulaşılmıştır. Bu noktada tüm öğretim elemanlarımıza gayretlerinden ve başarılarından dolayı şükranlarımı sunuyorum. Tüm gayemiz uluslararası tanınır, saygın bir yükseköğretim kurumu olmak. Bu amaçla başarı grafiğimizi artırmak ve üniversitemizi daha iyi bir noktaya taşımak için çok daha fazla çalışacağız.” dedi.

 

Editör: TE Bilisim