Yeni av sezonun başlaması ile birlikte palamutta yaşanan bolluk sevindirirken, balıkçılar ve vatandaşlar sofraların vazgeçilmezi olan hamsiyi bekliyor.

Balıkçılar, hamsinin tezgahlarda yoğun olarak yer alması için hava sıcaklıklarının düşmesini beklediklerini söyledi.1 Eylül itibariyle başlayan denizlerde av sezonu ile birlikte bolca palamut avladı. Palamutta yaşanan bolluk hem vatandaşların hem balıkçının yüzünü güldürdü. Balıkçılar ve vatandaşlar sofraların vazgeçilmezi olan hamsiyi bekliyor. Balıkçı tezgahlarında  şu anda bol miktarda palamut bulunurken  azmiktarda istavrit ve mezgit yer alıyor.

 

SEZON İYİ GİDİYOR

Balıkçı Ömür Karaahmetoğlu sezonun iyi gittiğini belirterek, "Şu anda sezon iyi gidiyor.Tezgahlarımız da en çok palamut balığı bulunmakta. Vatandaşlar şu anda en çok palamut tüketiyor. Fiyatlar vatandaşın alım gücüne göre de gayet normal. Palamudun tanesi 5 TL ile 12.5 TL arasında değişiyor. Hamsiyi özledik. Havalar biraz daha soğuduğu zaman kasım ayı gibi  biz de hamsinin gelmesini bekliyoruz.Hamsi çıkmaya başladıktan sonra palamutta azalma olur ama vatandaş bu yıl bolca palamut yedi. “ dedi

 

Editör: TE Bilisim