Sinop’ta korona virüse karşı kuşburnu marmelatına talep arttı. Sinoplu vatandaşlar virüsten korunmak için doğal ürünlere yöneldi.

Vatandaşlar kış aylarının gelmesiyle birlikte bağışıklık sistemini güçlendirici ürünlerin başında yer alan kuşburnuna ilgi göstermeye başladı.

Kuşburnu marmelat ve reçel olarak kahvaltı sofralarında yer almasının yanı sıra çay ve meyve suyu olarak da tüketiliyor.

İçerdiği C vitamini nedeniyle bağışıklık sistemini güçlendiren, antioksidan kaynağı olan kuşburnu satışlarında ciddi oranda artışlar yaşanmaya başladı. Kuşburnunun kilosu 15TL’den alıcı buluyor.

 Sinop kapalı Pazar yerinde doğal ürün satışı yapan esnaf 45 yaşındaki Uysal Gök  korona virüsten korunmak için müşterilerine doğal ev yapımı kuşburnu önerdiklerini ifade ederek, "İnsanların doğal ürünlere yönelik talebi bayağı arttı. Bu ürünler arasında C vitamini deposu olan vücut direncini artıran kuşburnuya ilgi var. En çok tercih edilen kuşburnumuz. Satışlarımız oldukça arttı. Fiyatlarımız geçen yıl ki rakamlarla aynı kilosu 15 TL" dedi.

 

Gök:”Virüsten başlarda biraz etkilendik.  Pazara fazla kişi gelmiyordu.  Vatandaşlar marketlerden alışveriş yapıyordu.  Biz Amasya Suluova da üreticiyiz her Perşembe burada tezgâhımızı açıyoruz. Amasya da Kendi üretim yerimiz var. orada toptancılar var köylü halkımız meyvaları olunca elma,  armut, kızılcık kuşburnu, getiriyor bize. Biz de buzhaneye koyuyoruz. İhtiyacımız olduğu zaman çıkarıyoruz ya pekmez yapıyoruz yada satıyoruz. Kuşburnu yapımı çok zahmetli bir iş. Katkısız ve doğal ürünler üretiyoruz. Yaklaşık on yıldır buradayız müşterimiz var beğeniliyoruz. “ dedi

 

Editör: TE Bilisim