Sağlık Bakanlığı tarafından 95. Devlet Hizmet Yükümlülüğü (DHY) kurası ile Sinop’a yeni hekim atamaları gerçekleştirildi. 23 Ekim tarihinde gerçekleştirilen kurada Sinop’un ihtiyacı olan önemli uzmanlık branşlarında 16 hekim atandı. 

Sinop’un ihtiyaçları dahilinde gerçekleştirilen atamada 1 Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı, 1 Nöroloji Uzmanı, 1 Göğüs Hastalıkları Uzmanı, 1 Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı, 1 Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı, 1 Genel Cerrahi, 1 Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı, 1 Adli Tıp Uzmanı, 1 Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı, 7 Pratisyen hekimin bakanlık tarafından belirlenen yasal süre içerisinde göreve başlayarak hasta kabulünü gerçekleştireceği bildirildi. 

Ekim ayı başında B hizmet rolünden A2 hizmet rolüne yükselen Sinop’a ve tüm ilçelere geçtiğimiz Eylül ayında yapılan kurada 46 hekim atanmıştı. Son yapılan atama ile birlikte Sinop ve ilçelere yapılan hekim atama sayısı 62’ye yükselmiş oldu. 

Bundan sonraki süreçlerde yine açıktan atama, kurum içi ve devlet hizmet yükümlülüğü atamalarında Sinop’un ihtiyacı olan branşlar da hekim atamalarının devam edeceği aktarıldı. 

46 HEKİM, HASTA KABULÜNE BAŞLADI
Geçtiğimiz Eylül ayında Sağlık Bakanlığı tarafından 94. dönem Devlet Hizmet Yükümlülüğü (DHY) kurası ile ataması gerçekleştirilen 46 hekim ise Sinop merkez ve ilçelerde hasta kabulüne başladı.

Editör: TE Bilisim