Cumhuriyet'in kuruluşunun 97. yıl dönümü Sinop'ta çeşitli etkinliklerle kutlandı.

 

Sinop’ta 28 Ekim çarşamba günü Atatürk anıtına çelenk sunumuyla başlayan Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri, 29 Ekim Perşembe günü sabah saatlerinde Vali Erol Karaömeroğlu’nun öğretmen evi çok amaçlı toplantı salonunda tebrikleri kabul etmesinin ardından İskele Meydanında devam etti. 

Cumhuriyet'in kuruluşunun 97. yıl dönümü kapsamında iskele meydanında gerçekleştirilen kutlama programına Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu, Ak Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş,  Belediye Başkanı Barış Ayhan,  Sinop Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Vali Yardımcısı  Abdullah şahin, vali Yardımcısı Orhan Gazi Karakaş İl Emniyet Müdürü Cahit Şahin, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Hakan Başakçı, , İl Genel Meclisi Başkanı Yakup Üçüncüoğlu, kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. 

Törenler, Vali Erol Karaömeroğlu  ve Belediye Başkanı Barış Ayhan’ın tören alanına gelişi ve vatandaşları selamlamasıyla başladı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam eden törende konuşan Vali Erol Karaömeroğlu tüm Sinopluların 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutladı. 

Vali Karaömeroğlu ;Cumhuriyetimizin 97. Yıldönümüne ulaşmanın engin gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Ancak buruk bir sevinç yaşıyoruz. Güneydoğudaki asker-polis Şehitlerimiz ve 15 Temmuz Demokrasi milli irade şehitlerimiz nedeniyle Milletçe üzüntülüyüz. Onların acılarını milletçe yüreğimizde hissediyoruz ve acılarını paylaşıyoruz. Şehitlik mertebesine erişmiş o ana kuzularına, genç filizlere Allahtan rahmet diliyoruz. Mekanları cennet olsun, ruhları şad olsun. Bu en büyük bayramımız, onu sonsuza kadar yaşatmaya ant içmiş yüce Milletimize ve Sinop halkına olsun.

Büyük önder Atatürk' ün gösterdiği hedefler açısından yapacaklarımız henüz bitmiş değildir. Ülkemiz, üzerinde bulunduğu coğrafya itibari ile politik, stratejik ve ekonomik bir cazibeye sahiptir. Bu nedenledir ki; binlerce yıldır bu topraklarda aynı bayrak altında yaşayan insanlar üzerinde hep plan üstüne plan yapılmış, oyun oynanmıştır.

 

Türkiye Cumhuriyeti'nin her zaman iç ve dış düşmanları olmuştur ve olacaktır. Yurdumuzu parçalamak isteyen Sevr sevdalıları her zaman olmuştur ve olmaya devam edecektir. Mehmet Akif'in "Top bile sindirmez" dediği toplu vuran yürekler sayesinde bu oyunlar boşa çıkartılmıştır. Bundan sonra yapılacak planlar da bozulmaya mahkumdur.

 

Türkiye Cumhuriyeti'ni korumak ve kollamak yalnız konuşmakla, sadece duygusallıkla olmaz. Ben cumhuriyeti ve bağımsızlığı seviyorum demek yetmez, yaşadığımız vatan için içtenlikle çalışmalıyız, kendi değerlerimizin değerini, birbirimizin kıymetini bilerek çalışmalıyız. Geçmişimizle gurur duymalı ve geleceğe güvenle bakmalıyız. Asla Ümitsizliğe kapılmadan, yılmadan usanmadan çalışmalı ve mücadele etmeliyiz.

 

Çocuklarımızı, torunlarımızı kucaklayan umut dolu projeleri hayata geçirebilmek için, Birlikte yaşamak ve biz duygusunu iliklerimize kadar hissetmek için güzel zeminler oluşturabilmek için çok çalışmalıyız.”  Dedi

Yapılan konuşmanın ardından günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu, spor gösterileri, gerçekleştirildi. Ardından Cumhuriyet kupası spor etkinliklerinde dereceye girenlere ödülleri verildi. Cumhuriyet kupası spor etkinlikleri kapsamında düzenlenen santranç turnuvasında derece yapan Vali yardımcısı Orhan Gazi Karakaş’a ödülü Belediye Başkanı Barış Ayhan tarafından takdim edildi.  Vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleştirilen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı töreni Askeri geçit ile öğrenci gruplarının geçişleri, resmi ve sivil araçların geçit törenleri ile son buldu. Tören sonrası denizde Türk bayrağı ve Atatürk posterleriyle donatılan tekneler ve deniz polisi tarafından yapılan gösteriler vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi.

 

  

 

 

Editör: TE Bilisim