Hava muhalefeti nedeniyle denize açılamayan balıkçılar sabah saatlerinde Sinop Limanına demirlediler.

Sinop açıklarında avcılık yapan balıkçılar, hava şartlarının olumsuz olduğu günlerde zorunlu olarak limana dönmek zorunda kaldıklarını söyledi.

Yaz sezonunda tamamen elden geçirdikleri ağların balık sezonu başladığında sürekli kullanıldığından yıprandığını belirten balıkçılar, boş zamanlarında veya hava şartlarının olumsuz olduğu günlerde iskeleye yanaşarak ağların yırtılan ve yıpranan kısımlarını onardıklarını anlattı.

HAMSİ BU SENE DEĞİŞİK BİR TAVIR ALDI”

Konu ile ilgili konuşan Balıkçı Süleyman Topal; “Sezon olarak bu sene palamut balığı olmadı. Olsa da bu sezon çok kötü oldu. Hamsi avı zaman zaman iyi. Hamsi bu sene değişik bir tavır aldı. 200 kilogram avlandıktan sonra 1-2 gün avlanmıyor. Bugün de hava bozuk ağlarımızın tamiratlarını yapıyoruz. Bu gece av vermedi balık. Bizde ağımızda olan sökükleri dikmek için geldik. Hem havanın rüzgarını geçirmek için, hem ağımızın bakımlarını yapmak için hem de tayfanın karaya ayak basıp istirahatını sağlamak için.”

“BU KONUDA DEVLETTEN DESTEK BEKLİYORUZ!”

Balıkçı Yusuf Kaşkaya ise; “Limanlar eskiye göre biraz daha küçük kalıyor: Gemiler büyüdü ve sayıları çoğaldı. Dün mesela iskeleye giremedik. Dışına demir atmak zorunda kaldık. Gittiğimiz yerlerde buna benzer sıkıntılar yaşıyoruz. Bu konuda devletten destek bekliyoruz.”

KARAVANINI PARK EDERKEN KAYALIKLARA DÜŞÜRDÜ KARAVANINI PARK EDERKEN KAYALIKLARA DÜŞÜRDÜ

 

Editör: TE Bilisim