Sinoplu Gazeteci Barbaros Baltacı, yaklaşık 10 gündür İstanbul’da gerçekleşen Sinop Tanıtım Günleri ile ilgili açıklamalarda bulunarak “Sinoplu’yu dert edinen bir kişi olarak bir kaç kelam da ben etmek istedim.” Dedi.

Baltacı konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “2014 yılında TUSİDEF tüm sivil toplum örgütleri ile başladığı Sinop Tanıtım Günleri SİNDEF, SİYAD gibi kurumların ev sahipliğinde yapılıyor. Sinop’un tanıtımı için en önemlisi biz Sinoplular için birbirimizi gördüğümüz memleketimizi yaşadığımız önemli bir kültürel faaliyet. Bu işin düzenlemesi konusunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi herhangi bir karışıklığa yol açmamak için düzenleyecek STK’lardan İl  Valiliği ve Tanıtma Kurullarından bir yetki belgesi getir ona göre sana organizasyonu vereyim diyor. Ki doğru olan temayülde bu. İl Tanıtım Günlerinde ilin belediyesi valiliği kültür müdürlüğü ve tüm etmenler ziyaretçilerin huzurunda ilini tanıtıyor. Bu yıl tanıtım günleri için Sinop Valisi Sayın Erol Karaömeroğlu ve kurul ki (Bu kurulda İl Kültür Müdürü, Üniversite Rektörü gibi) önemli bileşenlerin ortak imzası ile Sinop İl Tanıtım Günlerini Sinop’un en resmi üst kuruluşu olması hasebiyle yasal olarak da konfederasyon en üst kurum olduğu için Sinop Dernekler Konfederasyonu (SİNKON) yetki veriyor. SİNKON’da bu yetki yazısı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yazılı müracaatta bulunuyor ve il tanıtım günleri için tarih istiyor.”

SİNOP-ÇORUM KARAYOLU ÜZERİNDE UYUŞTURUCU OPERASYONU SİNOP-ÇORUM KARAYOLU ÜZERİNDE UYUŞTURUCU OPERASYONU

“İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SİNOPLULARI BÖLÜYOR”

“İşte tamda sıkıntı burada başlıyor. SİNDEF Genel Başkanı Hasan Dalkıran devreye giriyor ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığında danışman olduğu söylenen Hasan AKKUŞ SİNDEF’e gidiyor bir plaket alıyor ve kendi imzasıyla bakın buraya dikkat çekmek istiyorum İstanbul Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü yada İBB’nin herhangi bir resmi yazısıyla değil usulsüz bir yazı ile yazıda Sinop tanıtım günleri de demiyor hemşehri buluşmaları gibi yuvarlak ifadelerle bir ne olduğu belli olmayan bir yazı veriyor ve Hasan Dalkıran bu yazıya konuyu dayandırarak Sinop tanıtım günlerini biz yapacağız bu da yazısı diyor. Hasan Dalkıran paylaştığın o yazının ne sayı numarası ne tarihi ne de İstanbul Büyükşehir Belediyesi kayıtlarında kaydı var. Aynı Hasan Dalkıran SİNDEF meclis toplantısında (kaldırılmadı ise sitelerinde videoları var) Vali beye gittim siz bana yetki vermezseniz bende 110 tane derneğim var belediyeler gelmezse gelmesin derneklerimle bu işi yaparım diyor. Yani Sayın Valimize o kurulda bu yetkiyi verenlere aba altından sopa gösteriyor ben vali de tanımam Kural da tanımam diyor. Kendi kendini ifşa ediyor. Koskoca SİNDEF toplantısında bir kişi de çıkıp Genel Başkan Hasan Dalkıran’ı uyarmıyor başkanım bu yazı resmi değil yarın bir gün başımıza iş açar bu bir bürokratın şahsi yazısı bu belgeyi yayınlarsak zor duruma düşeriz demiyor.”

“HASAN AKKUŞ SİNOPLULARI BÖLMEYE Mİ ÇALIŞIYORSUNUZ?”

“İstanbul Büyükşehir Belediyesi muz cumhuriyeti değil sayın Hasan Akkuş. Siz orada siyaseten bulunabilirsiniz. Ama yasaları ve teyamülleri uygulamak zorundasınız. Hasan Dalkıran ile CHP ile diyaloglarınız Sinopluları bölmenizi gerektirmez. Madem SİNDEF’e etkinliği vereceksiniz SİNKON’un resmi yazılı talebine neden olumsuz cevap yazamıyorsunuz Tanıtım Günlerini SİNKON olarak size vermiyoruz diye resmi yazı yazamıyorsunuz ki resmi kurumlarda bir resmi yazıya 1 ay içinde olumlu veya olumsuz cevap vermek zorundasınız yasal olarak suç işliyorsunuz. Tüm illerden İl Valiliklerinden yetki yazısı isterken Sinop olunca ilin Valisi ve kurulun raporunu neden dikkate almıyorsunuz? SİNDEF’e öyle şahsi imzanızla değil resmi olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak tahsis yazısını veremiyorsunuz? Sizi kim yada kimler siyasi baskı altına alarak bu kararları aldırıyor? Sayın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Hasan Akkuş’a sesleniyorum Sinopluları bölüyorsunuz bunun bedeli ağır olur. Çıkın öyle şahsi yazınızla değil Resmi yazı ile kime tanıtım günlerini yaptıracaksanız yaptırın. Sinopluları siyasi emellerinize alet etmeyin. Son olarak eğer iddia doğru ise Sayın Engin Altay SİNKON’a sen yetki yazısını al ben gereğini yapacağım demişse sayın Engin Altay’da gereğini yapmalıdır. Böyle bir konuşma olmadı ise de çıkıp ben böyle demedim demelidir. Bu belirsizlik devam ettiği sürece Sinoplular bölünmeye devam edecektir. Sinop Valisini kurulu yok saymak, konuyu ben şunu tanıyorum bunu tanıyorum ben CHP’liyim İstanbul Büyükşehir Belediyesi bizde ben vali de tanımam Kural da tanımam demek Sinoplu’ya Sayın Ekrem İmamoğlu’na ve Sayın Valimize o kurula hakarettir. Ez cümle İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Dernekler Sorumlu danışmanı Hasan Akkuş yetki SİNKON’da olduğu için SİNKON’u oyalıyor hayır siz yapamazsınız diyemiyor çünkü bu yazıyı verdiği an mahkeme kararı ile bu yanlış İBB’ye pahalıya patlayacak bir taraftan da siyasi baskılar sebebiyle SİNDEF’e sana tahsis ettim diye resmi yazı veremiyor çünkü SİNDEF’in böyle bir organizasyonu tanıtım günlerini yapma yetkisi yok (Sadece derneklerle hemşehri buluşması yapabilir ancak) arada olan Sinoplulara oluyor. Hasan Dalkıran kamuoyunda algı yaratarak sahte belgelerle yetki SİNDEF’deymiş gibi gösterip kendini kurtarmaya çalışıyor sözünü yemek istemiyor ama Sinop Valisi’nin ve kurulun yetki verdiği SİNKON işi resmi yollardan hukuki olarak yürüterek sonuca gitmeye çalışıyor. Haklı olarak Sinoplu’nun ve kurumunun hakkını arıyor. İBB kendisine yanıt vermesini istiyor ve bu işi sonuna kadar takip edeceğini ifade ediyor. Bütün bunların sorumlusu İstanbul Büyükşehir Belediyesidir. Kime düzenletecekse resmi yetkiyi ona vermelidir. Bir an önce gereğini yapmalıdır. CHP Grup Başkanvekili İstanbul Milletvekilimiz Engin Altay’da konuya müdahil olmalı ve gereğini yapmalıdır. Aksi halde bu konu Sinoplularda çok daha derin yara açacaktır.”

Editör: TE Bilisim