MURAT ÖZMEN’İN ACI GÜNÜ MURAT ÖZMEN’İN ACI GÜNÜ

 

Sinop’un Durağan ilçesinde etkili olan dolu ile sağanak, tarım arazilerinde zarara yol açtı. Dolu yağışı sonrası zarar gören tarımsal alanlarda Sinop İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince hasar tespit çalışmaları yapıldı

 

Sinop’un Durağan ilçesinde meydana gelen aşırı yağmur ve  dolu yağışı dolayısıyla bazı tarımsal ürünler zarar gördü. Kentte son günlerde etkili olan sağanak yağış durağan ilçesinde etkisini zaman zaman dolu şeklinde gösterdi.  Aşırı yağışlar nedeniyle durağan ilçesine bağlı Çorakyüzü ve Karataş köylerinde bazı tarımsal ürünler zarar gördü. Yağış sonrası mahsülleri zarar gören üreticiler Durağan ilçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince tespit edilerek hasar tespit çalışması yapıldı. Ekipler İlçede zarar gören tarımsal arazileri inceleyerek üreticilere geçmiş olsun ziyareti gerçekleştirdi.

Sinop Tarım ve Orman İl Müdürü Bekir Yücel Tanrıkulu yaptığı açıklamada: ”Durağan İlçesinde dolu zararından etkilenen üreticilere geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Tabi afetler yeri ve zamanı ve şiddeti önceden meteoroloji tarafından ihbar edilse bile zararın önüne geçmek mümkün olmuyor. Şu anda  durağan İlçemizde  Çorakyüzü ve Karataş köylerinde  aşırı dolu yağışı sebebiyle bazı üreticilerimizin  tarla ürünleri zarar görmüş durumda. Teknik elamanlarımız hasar ihbarı ile birlikte hasar tespit çalışmalarına başladılar ve kısa sürede tamamladılar. Tabi bu arada mutlaka üzerinde durmamız gereken konu Çiftçilerimizin Tarım Sigortalarına karşı daha duyarlı olmasını vurgulamak. Tarsim'e başvurusu olan üreticilerimiz zararlarını sigortadan karşılayabilecekler. Bitkisel Ürün Sigortasında, poliçede yazılı primin 50'si Devlet tarafından karşılanır. Bir kere daha üreticilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." Dedi.

Haber:songül akça

 

 

Editör: TE Bilisim