Sinop İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız, eTwinning Ulusal ve Avrupa Kalite Etiketleri ödüllerini almaya hak eden öğretmen ve projelerin ilan edildiğini belirterek, "Bu sonuçlara göre Sinop ili olarak tarihi bir başarıya imza atılmıştır" dedi.

inop'ta eTwinning ödül töreni İl Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda yapıldı. Ödül töreninde konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız, eTwinning Ulusal ve Avrupa Kalite Etiketleri ödüllerinde Sinop'un tarihi bir başarıya imza attığını söyledi.

KAMYONETLE ÇARPIŞAN MOTOSİKLET SÜRÜCÜSÜ YARALANDI KAMYONETLE ÇARPIŞAN MOTOSİKLET SÜRÜCÜSÜ YARALANDI

Yıldız, eTwinning İl Koordinatörü Dr. Engin Bayra öncülüğünde yürütülen çalışmalar kapsamında  5 okulun “eTwinning Okulu Plaketi”, 3 okulun “Avrupa Kalite Etiketi Levhası”, yine 3 okulun “Ulusal Kalite Etiketi Levhası” ve 27 öğretmenin “Avrupa Kalite Etiketi” alırken 62 öğretmenin de “Ulusal Kalite Etiketi” alma başarısını gösterdiğini dile getirdi. 

Sinop İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız sözlerini şöyle sürdürdü: "Avrupa'da okul ortaklıklarının kurulması, bilişim teknolojilerinin eğitim öğretim faaliyetlerinde kullanılmasının yaygınlaştırılması, öğrenci ve öğretmenlerin 21. Yüzyıl becerileri kapsamında, bilişim teknolojilerini ve yabancı dili kullanma becerilerinin artırılması amacıyla ülkemiz, 2009 yılından itibaren eTwinning Faaliyetinin üyesi haline gelmiştir. eTwinning Türkiye faaliyetleri, Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü bünyesinde kurulmuş olan Ulusal Destek Servisi (UDS) ekibi ve illerde bulunan İl Koordinatörleri tarafından yürütülmektedir. eTwinning faaliyeti, hevesli birkaç öğretmenin yürüttüğü bir proje değildir. 2023 Eğitim Vizyonu’na su taşıyan kaynaklardan biridir. 

Yıllarca üzerinde konuşulan ve çalışılan meselelerin belki de ilk defa çözümüne ilişkin hedeflerin iki kapak arasında metne dönüştürüldüğü ve strateji planının oluşturulduğu bir belgeden, bir vizyondan bahsediyorum. Bu vizyona, eğitim sisteminin ivme kazandırmada ve denklemleri oluşturmakta yakıt sağlayacak faaliyetlerin başında geliyor. eTwinning faaliyeti de vizyon belgesiyle örtüşen amaçları taşıyan bir faaliyettir. 

2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı itibariyle eTwinning Ulusal ve Avrupa Kalite Etiketleri ödüllerini almaya hak eden öğretmen ve projeler ilan edilmiştir. Bu sonuçlara göre Sinop ili olarak tarihi bir başarıya imza atılmıştır. eTwinning İl Koordinatörü Dr. Engin Bayra öncülüğünde yürütülen çalışmalar sonucunda 5 okul 'eTwinning Okulu Plaketi', 3 okul 'Avrupa Kalite Etiketi Levhası', 3 okul 'Ulusal Kalite Etiketi Levhası', 27 öğretmen 'Avrupa Kalite Etiketi' alırken 62 öğretmen de 'Ulusal Kalite Etiketi' alma başarısını göstermiştir. Önceki yıllarla karşılaştığında ödül alan projelerimiz nicel olarak artmasının yanında nitel olarak da önemli artış olmuştur.

Bakanlığımızın ‘‘2023 Eğitim Vizyonu’’nda da belirtildiği üzere, 21. yüzyılda eğitim, sınıf ya da okulların yanı sıra ev, medya, sokak vb. okul dışı ortamlarda da devam edecektir. İlkokuldan başlayarak tüm öğretim kademelerinde çocuklarımızın ilgi, yetenek ve mizaçlarına yönelik gelişimleri için tasarımbeceri atölyeleri kurulması planlanmaktadır. Kurumlar arasında iş birliğine dayalı projeler başlatılacaktır. Dijital içeriği geliştirme ekosistemi kurulması planlanmaktadır. Esnek ve modüler müfredatta proje tabanlı eğitimi içeren kazanımlar öğrencilere verilmektedir. eTwinning faaliyeti, bu projelerin öncüsü olarak göz kamaştırıcı bir konumda bulunmaktadır. Özellikle Covid-19 salgını sebebiyle yürütülen uzaktan eğitim sürecinde eTwinning projelerine dâhil olan öğretmen ve öğrenciler teknolojiyi, Web 2.0 araçlarını kullanma, çevrimiçi araçlarla toplantı, ders, sınav vb. etkinlikleri yürütebilmesi açısından diğerlerine göre avantajlı konumda olmuşlardır.

Bu başarının kazanılmasında emekleri geçen Ar-Ge Birimini, eTwinning il koordinatörümüzü tüm yönetici ve öğretmenlerimizi kutlarım". 

Editör: TE Bilisim