Cumhuriyet Halk Partisi Sinop Milletvekili Barış Karadeniz Atatürk’ün Sinop’a gelişinin 93. yıl dönümü vesilesiyle mesaj yayınladı.   Karadeniz mesajında;

‘’Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış güzide şehrimize ziyaretinin 93. yıl dönümünün gururu ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün 15 Eylül 1928’de okuma- yazma oranını arttırarak eğitimde çağ atlatan, Arap harflerine göre daha anlaşılabilir oluşuyla toplumumuzda okuma alışkanlığı kazandıran, Türk dil fonetiğine uygun harfleri getirerek sosyal, siyasi ve kültürel anlamda reform yaratan Harf Devrimi'ni Sinop’tan başlatmış olması, ziyaretin önemini arttırmaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Başöğretmenimiz, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını rahmetle ve minnetle anıyorum.

Bizler Sinoplular olarak, bundan 93 yıl önceki Mustafa Kemal Atatürk’ün kararlılığıyla; onun ilke ve devrimlerinin ışığında daima dimdik yürüyecek, kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’ne sahip çıkacağız’’ cümlelerine yer verdi.  

KAMYONETLE ÇARPIŞAN MOTOSİKLET SÜRÜCÜSÜ YARALANDI KAMYONETLE ÇARPIŞAN MOTOSİKLET SÜRÜCÜSÜ YARALANDI

 

Editör: TE Bilisim