Sinoplu kasaplar yaklaşan kurban bayramı öncesi durgun günler geçiriyor.

 

Sinoplu kasaplar yaklaşan kurban bayramı öncesinde et satışlarında düşüş yaşadıklarını belirtirken kuzu kelleye ise talebin arttığını söyledi.

Sinop’ta tersane mevkiinde faaliyet gösteren kumsal kasap işletmecisi İbrahim Kesgin kurban öncesi artan et fiyatları ve vatandaşların kurban kesmeye hazırlandıkları için işlerinde düşüş yaşadıklarını söyledi

Kesgin bu günlerde etten çok kuzu kelle ve kuzu kebabına vatandaşların daha çok rağbet gösterdiğini belirtti.

Kurban Bayramı'nın yaklaştığı için et satışlarının düştüğünü ifade eden kasap İbrahim Kesgin : " Bizim Çelenköyde çiftliğimiz var. Kestiğimiz hayvanlar kendi çiftliğimizden temin ediyoruz. Elimizden geldiği kadar hijjenik ve temiz olmaya çalışıyoruz ve insanlara güzel et sunmaya çalışıyoruz. Kurban ayların yaklaşmasıyla işlerimiz bu dönemde biraz düşüş oldu. Şimdi insanlar kurban kesmeye hazırlandığı için pek kasaplara uğramıyorlar. Şu anda etleri sadece lokantalara veriyoruz. Perakende işi biraz zayıf. İşin enteresan kısmı satışlar düşerken et fiyatları ise üstüne koyarak her geçen  gün artıyor. Buna da bir şekilde engel olunmuyor. Maliyetten ötürü et fiyatları arttı biz elimizden geldiği kadar vatandaşlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Zaten vatandaşın da alım gücü her geçen gün düşüyor.” Dedi

“KUZU KELLEYE RAĞBET ARTTI”

SİNOP’TA 2 KİŞİ BOĞULMA TEHLİKESİ GEÇİRDİ SİNOP’TA 2 KİŞİ BOĞULMA TEHLİKESİ GEÇİRDİ

Öte yandan sofraların vazgeçilmez lezzetlerinden olan  ‘kuzu kelle’  yaz aylarında da sofraların vazgeçilmezleri arasında yerini alıyor. Vatandaşların vazgeçemedikleri lezzetler arasında önemli bir yere sahip olan ‘kuzu kelle’ pişirilişi ve tüketimi ile dikkat çekiyor. Yüksek ısıda pişen kelleler balta ile kırılıp ayrıldıktan sonra, göz, dil, beyin gibi tüm organları ile afiyetle tüketiliyor. Kentte yoğunlukla soğuk kış günlerinde tüketilen bu besin, sıcak günlerinde de alıcı buluyor.

Sinop halkına kuzu kelle ve kuzu kebap hizmetini sunan kumsal kasap işletmecisi İbrahim Kesgin son günlerde vatandaşların  etten çok kuzu kelle ve kuzu kebabına rağbet gösterdiklerini söyledi.

Sıcak yaz günlerinde de kuzu kellenin en çok tercih edilen ürünler arasında yer olduğunu söyleyen Kesgin :”Kuzu kelleri bir fırınla anlaştık biz hazırlayıp getiriyoruz fırında pişiriyoruz. Şu anda satışlarımız güzel. Sinop’ta bu kelle işini bildiğim kadarıyla pek fazla yapan kişi yok. Uzmanlar kellenin gribe ve korona karşı iyi geldiğini söylüyor.  Biz yeni bir aydır burada faaliyet gösteriyoruz. Kışa doğru kelleye olan  talebinin daha da artacağını düşünüyoruz vatandaşlar   bağışıklığını güçlü tutmak için kelle tüketmeye yönelebilir. Dedi

 

 

 

Editör: TE Bilisim