Sinop'un vazgeçilmez lezzetleri arasında olan midyeler tezgâhlarda yerini aldı.

 

Sinop'un vazgeçilmez damak tatlarından olan ve yerli ve yabancı turistlerin tatmadan gitmedikleri midye dolmalar, tezgâhlarda yerini aldı.

Uzun ve meşakatli işlemlerden sonra vatandaşların damak tadına sunulan midye dolmalar, Sinop sahilinde yerlerini aldı. Sinop'a gelen yerli ve yabancı turistlere midye yetiştirmek için bir birleri ile yarışan midye satıcıları bu sezondan oldukça umutlu olduklarını dile getirdi.

 Sinop sahillerinden çıkartılarak vatandaşlara sunulan midye dolmanın satış fiyatının ise 2 TL olduğu öğrenildi.

SİNOP’TA 2 KİŞİ BOĞULMA TEHLİKESİ GEÇİRDİ SİNOP’TA 2 KİŞİ BOĞULMA TEHLİKESİ GEÇİRDİ

 Midyenin farklı bir lezzet olduğunu belirten Midye satıcısı Onur Özdemir :” Büyük güçlüklerle deniz dibinden dalgıçlar yardımıyla  topladığımız midyeleri özenle hazırlıyoruz.  Gerekli temizlikleri yaptıktan sonra farklı metotlarla müşterinin damak tadına hitap edecek şekillerde pişiriyoruz. Sezon tam açılmadığı için satışlar şuan düşük.  Havaların da etkisiyle bu sene sezon geçen seneye oranlana biraz geç açıldı. Şuan Kentte fazla da kişi yok. İnşallah bayramdan sonrası için umutluyuz. Yerli yabancı turistler tarafından genelde tercih ediliyor. İnşallah bayram sonrasında işler açılır umudumuz bayrama kaldı” Dedi

Editör: TE Bilisim