Sinop’ta yaşayan 5 yaşındaki küçük ressam Umay bulut hayallerini işlediği tuvallerle ilk kişisel resim sergisini açtı. Sergide yer alan resimler, gezenlerin büyük beğenisini topladı.

 

İki yaşından beri tutkuyla resim yapan Umay Bulut resim öğretmeni olan annesi huriye Bulut’un ve babasının da desteğiyle biriktirdiği resimlerden oluşan ilk sergisini aşıklar parkı üzerinde açtı. Açılan sergide Umay’ın 2 yaşından itibaren yaptığı toplam 60 tane çalışması sergilendi. Kronolojik sıraya göre dizilen resimlerle Umay’ın 3 senelik gelişimi anlatıldı.   Serginin ilk ziyaretçileri küçük ressam Umay’ın sınıfından arkadaşları oldu. Yaptığı resimleri tek tek arkadaşlarına gösteren Umay akranlarından büyük beğeni aldı.Çocukların hayal güçlerinin ne kadar geniş olabileceğini gösteren küçük ressam, büyüyünce annesi gibi resim öğretmeni olmayı istediğini söyledi

 

 Umay’a telefon ve tablet vermeyerek sanata yönlendirdiğini söyleyen anne Huriye Bulut açtıkları bu sergideki amaçlarının küçük yaşta verilen sanat eğitiminin önemini anlatmak olduğunu belirtti.

 

Kızının hep oyun oynarmış gibi resim yaptığını dile getiren Huriye Bulut, “Kızım hep oyun oynarmış gibi resim yaptı. Anlatarak resim yapmayı çok sevdiği için ‘Bir hikaye anlatayım sana anne’ diye resimlerini yaptı. Kızımla en büyük şansımız pandemi dönemi olmasıydı. Dışarı çıkamadığımız dönem içinde baş başa kalıp daha uzun süre konsantre olup da resimlerini yapmış oldu. Ben kızıma tablet ve telefon vermedim. Vermediğim için doğal olarak ilgisi de çok oraya kaymadı. Böylelikle resim dünyası daha da zenginleşti. Kendinde olanı, öğrendikleriyle beraber resimlerine yansıttığını kendisi de gördüğü için çok mutlu olduğunu her zaman ifade etti. Biz de onun bu kadar çalışmasını görünce anne baba olarak mutlu olduk, gurur duyduk” şeklinde konuştu.

Anne baba olarak gerekli desteği sağladıklarını ifade eden Bulut, “Biz anne baba olarak ona uygun ortamı sağladık. Resim yapması için gerekli materyalleri sağladık. Anne babalara şunu tavsiye ediyorum. Çocuklarının bu dünyalarını keşfedebilmek için sosyal medyadan, teknolojik aletlerden uzak tutulursa bire bir çocuklarla yalnız kalındığında onların dünyalarına daha rahat inebilirler. Umay resim yapması dünyasını bize daha rahat göstermesini sağladığı için mutlu oluyor çünkü kendini ifade edebiliyor. Bu çok önemli bir şey” ifadelerini kulandı.

 

KARAVANINI PARK EDERKEN KAYALIKLARA DÜŞÜRDÜ KARAVANINI PARK EDERKEN KAYALIKLARA DÜŞÜRDÜ

Editör: TE Bilisim