Sinop’ta sebze fiyatlarında düşüş yaşanırken, meyve fiyatları ise cep yakıyor.

Yaz sezonunun verimliliği pazarda kendini yeni yeni göstermeye başladı. Sebzelerde önceki haftalara göre fiyat düşüşleri yaşansa da meyve fiyatlarındaki artış vatandaşı memnun etmedi. İlimiz kapalı pazar yerinde pazartesi ve Perşembe günleri açılan tezgâhlarda fiyatlar vatandaşın cebini yaktı. Tezgâhlar da satışa sunulan ürünlerin almak isteyen vatandaşlar fiyatların pahalı olmasından yakınırken esnaflar ise vatandaşların alım gücünün olmamasından yakındı.
Geçen yıla göre meyve satışından daha az pahalı olan, soğan 2,5 TL, patates 3 TL, domates 5 TL, biber 5 TL, fasulye 12 TL,  kabak4 TL, patlıcan 6 TL, limon 10 TL şeklinde bu yıl pazardaki yerini alırken, meyve fiyatları ise şöyle: Kayısı 10 TL, Üzüm 15 TL, Nektari 10TL kiraz 10-20 TL, muz 15 TL, çilek 10 TL, erik 10 TL ve şeftali 10TL.

Önümüzdeki günlerde tarlada ürünlerin bollaşmasıyla birlikte fiyatların daha da düşmesi bekleniyor.

Uygun fiyatlı ürün bulabilmek için tezgah tezgah gezen vatandaşlar:”Vallahi tezgâhlarda ucuz ürün bulmak için dolaştık dolaştık ama maalesef yok. her şey atelş pahası.  Her şeyden yarım kilo anca alabiliyoruz . her şeye zam zam zam.  Vatandaş ne yapsın ne yesin pandemi var bağışıklığı güçlü tutun deniyor meyve mi yiyebiliyoruz da bağışıklığımız güçlü olsun şu fiyatlara bakın. Söyleyecek bir şey bulamıyoruz artık. “Dedi

 

https://www.youtube.com/watch?v=PakAvfdXi5I

Editör: TE Bilisim