Sinop'ta etkili olan sağanak yağış Ayancık ilçesini vurdu. Ayancık Çayı taştı, araçlar sel sularında sürüklendi.

Sinop'un batı ilçelerinde gece boyunca etkili olan sağanak, akarsuların debisinin yükselmesini ve taşmasına yol açtı. Kuvvetli yağışın etkisi sabah gün ağarınca ortaya çıktı. Ayancık ilçesinin ortasından geçen Ayancık Çayı şiddetli yağışın etkisiyle taştı. Çay üzerindeki köprü hasar gördü. Sel sularına kapılan bir araçlar sürüklendi.
Dev tomruklar suların üzerinde metrelerce sürüklenirken elektirik direkleri ve köprü ayakları yıkıldı.
 

BÖLGEYE HELİKOPTERLER HAREKET ETTİ
AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş bölgede kurtarma çalışmalarına başlandığını belirterek, bölgeye helikopterlerin sevk edildiğini söyledi. Dr. Nazım Maviş, "Şu anda İçişleri Bakanımız, Sağlık Bakanımız ve AFAD başkanımız ile sabah saatlerinden itibaren temas halindeyiz. Kurtarma helikopterleri bölgeye hareket halinde. Gerekli talimatlar verildi. Cana bir zarar gelmeden bu afeti atlatalım istiyoruz" dedi. 

TAKVİYE EKİPLER İLÇEYE HAREKET ETTİ
İçişleri Bakanı Yardımcısı İsmail Çataklı'da sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada: "Sinop Ayancık ilçemizde de aşırı yağışlar sele dönüşmüş ve bazı binaları su basmıştır. Valilerimiz başkanlığında gerekli müdahaleler yapılmaktadır. Arama kurtarma çalışmaları için çevre illerden de takviye ekipler sevk edilmiştir. Gelişmeleri AFAD’dan takip ediyoruz. Geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.

HASTALAR TAHLİYE EDİLDİ
Aşırı yağışlardan dolayı yaşanan sel Ayancık devlet hastanesini de vurdu. Aralarında kovid hastalarının da bulunduğu yaklaşık 60 hasta Sinop’a sevkedildi.  Helikopterlerle Sinop havaalanına getirilen hastalar buradan ambulanslarla Sinop Atatürk Devlet Hastanesine taşındı.

HASTANE BAHÇESİ KÖPEKİSTAN OLDU! HASTANE BAHÇESİ KÖPEKİSTAN OLDU!

Editör: TE Bilisim