İstanbul merkezli Sinoplu İşadamları Derneği'nin (SİAD) Genel Başkanı Turgay Öztürk ve yönetim kadrosu, Sinop Şubesi üyeleriyle ve gazeteciler ile bir araya geldi.

SİAD Sinop Şubesinin İş Geliştirme Merkezi'ndeki (İŞGEM) yeni yerinde gerçekleşen programda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Genel Başkan Turgay Öztürk; “Sinoplu İşadamları Derneği olarak malumunuz geçen sene itibari ile marjinal bir icraat yaparak hem Türkiye’ye hem de Sinop camiasına örnek teşkil etmesini istediğimiz farklı başlıklar altında bir takım  icraatlarla ilgili mutabakata varmıştık. Sinoplu İşadamları Derneğinin vizyonuna uygun bir icraat olarak düşündüğümüz SİAD Orman Ürünleri A.Ş.’nin kurulum müjdesini paylaşmıştık. Bugün kıymetli dostlarımızla birlikle büyük bir şeref duyarak Sinoplu işadamları Derneğinin Türkiye’de bir ilki gerçekleştireceğini, bununla alakalı yaklaşık 8 aydır Sinop ve ilçelerinde ilgili fizibiliteleri yaptığını, konunun uzmanlarıyla çalıştığını sizlere bildirmekten gurur duyuyorum. Öte taraftan bizler istiyoruz ki Türkiye’de ilk olsun, Sinoplu veyahut başka STK’larımıza örnek teşkil etsin. Bu manada buradaki arkadaşlarımız canla başla çalıştılar. Gerek fizibilite çalışmalarında gerekse istatistik çalışmalarında kıymetli arkadaşlarımız görev aldı. Bizler o kadar çok çalıştık ki gerçekten nasıl yaparız, ne kadar doğru yaparız, 8 aydır bununla yatıp kalktık. Derin çalışmaların sonucunda yaklaşık 7,5 milyon Lira kurulum sermayesi 40 milyon Lira da işletme sermayesiyle Sinop’un Türkeli ilçesine fabrikayı kurmaya kararlaştırmış bulunmaktayız. Ben bunu sizlerle paylaşmanın gurunu burada bulunan yol arkadaşlarımla verdiğimiz sözün yerine gelmesindeki şerefi yaşamaktan hakikaten onur duyuyorum. İnanıyorum ki Sinoplu STK’ların gerçekten bu türlü faaliyetlerde bulunacaklarını ve Sinoplu hemşerilerimize balık ısmarlamaktan ziyade balık tutmayı öğreteceklerini adım gibi biliyorum.” Dedi.

SİNOP-ÇORUM KARAYOLU ÜZERİNDE UYUŞTURUCU OPERASYONU SİNOP-ÇORUM KARAYOLU ÜZERİNDE UYUŞTURUCU OPERASYONU

SİAD Sinop Şubesi Başkanı Ruhi Turan da, “Bu ayakları yere basan projeyi hayata geçiren SİAD ekibine,  bu projeye gönül veren ve bu projeye inanıp da Sinoplu olmayıp bizlere katılan herkesi kutlarım.” Dedi.

Editör: TE Bilisim