SİNOP’TA 2 KİŞİ BOĞULMA TEHLİKESİ GEÇİRDİ SİNOP’TA 2 KİŞİ BOĞULMA TEHLİKESİ GEÇİRDİ



Sinop Dernekler Federasyonu (SİNDEF) Genel Başkanı Hasan Dalkıran, İstanbul’da okuyan Sinoplu öğrencilerin yüksek meblağdaki kiralardan kurtulmaları için kız öğrenci yurdu ve kültür merkezi oluşturacaklarını ve Sinopluları bir araya getireceklerini söyledi.

SİNDEF Genel Başkanı Hasan Dalkıran, düzenlenen basın toplantısında federasyon tarafından 2021’de Ayancık’ta yaşanan sel felaketi sonrası ilçede hayatını kaybedenlerin adını yaşatmak ve gelecek nesillere katkı sağlamak amacıyla Sinop’un Ayancık ilçesinde temeli atılan 8 derslik ve 150 öğrenci kapasiteli anaokulunun yapılması projesinde ilerleme kaydedildiğini belirtti. Projenin gelecek nesillere hizmet verdiğini dile getiren Dalkıran, “Yapmış olduğumuz okulla gelecek nesillere hizmet vermiş oluyoruz. Bu toplumda huzur ve refah içinde yaşamamızın tek yolu eğitimdir. Bundan dolayı bu eserin yapılmasında maddi manevi desteği olanlara teşekkür ediyorum” diye konuştu.

İstanbul’da okuyan Sinoplular için kız öğrenci yurdu ve kültür merkezi projesinin temelini 2023’te atacaklarını vurgulayan Dalkıran, “Hepimiz köylü çocuğuyuz, bugün köydeki ablamız ağabeyimiz sütünü yoğurdunu satarak büyük şehirlerde çocuğunu okutmaya çalışıyor. Bugün 4-5 bin TL yurt kirası var, evler de en az o fiyatlarda. Biz de bu konuda yönetici arkadaşlarımız ve iş adamlarımızla beraber görüşmeler yaptık, Sinop’tan gelen öğrenci kardeşlerimize yönelik böyle bir karar aldık. İş adamı hemşerimiz Yaşar Aksoy ile görüştük, o da bizlere ‘madem gelecek nesillere yönelik bir proje yapıyorsunuz, ben size 600 metrekare arsa veriyorum’ dedi. Kendisine bu önemli yardımı için teşekkür ediyoruz. 2023 tarihinde kültür merkezinin temelini attığımız zaman İstanbul’daki Sinopluların bir araya gelerek kale olacağını düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim