15 Temmuz Direnişinin 5. Yıldönümünde Sinop’ta fotoğraf sergisi açıldı

15 Temmuz hain darbe girişiminin beşinci yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Sinop’ta 15 Temmuz Fotoğraf Sergisi açıldı.  Sergide, kentte faaliyette bulunan yerel basın ve AA muhabirlerinin FETÖ'nün hain darbe girişiminde bulunduğu gün ve sonrasında çektiği fotoğraflar yer aldı.

Hükümet konağı önünde açılan sergiye Sinop valisi Erol Karaömeroğlu’nun yanı sıra Belediye Başkanı Barış Ayhan, İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Başakçı, Sinop üniversitesi rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, İl Emniyet Müdürü Cahit Şahin, ve diğer protokol üyeleri katıldı.

Serginin açılışında konuşan Sinop valisi Erol Karaömeroğlu 15 Temmuz'un unutulmaması gerektiğini ifade ederek,” Bu şanlı uyanışın, 15 Temmuz Direnişinin 5. yıldönümünü İlimizde çeşitli etkinliklerle kutlayacağız. Bu etkinlikler kapsamında Sinop Üniversitesi, Anadolu Ajansı Sinop Bürosu ve 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti tarafından hazırlanan, 15 Temmuz gecesinde  yaşananları unutmamak, gelecek nesillere unutturmamak adına,  Anadolu Ajansımızın ve Yerel Basın Mensuplarımızın o gün çektikleri bazı fotoğrafları burada sergileyeceğiz.  Tarihi boyunca, kanıyla, canıyla, yüksek cesareti ve kahramanlıklarıyla, içeride ve dışarıda hiçbir düşmana fırsat vermeyen aziz milletimiz, bu hain darbe girişimine de aynı cesaret ve kahramanlıkla geçit vermemiştir. Milletimiz o gece, hem tüm dünyaya demokrasinin nasıl savunulacağını göstermiş hem de bu toprakların hiçbir güç tarafından zapt edilemeyeceğini, baskıyla şekillendirilemeyeceğini, hiçbir hain planın veya onların maşalarının karşısında boyun eğmeyeceğini, kanı ve canı pahasına büyük bir destan yazarak göstermiştir. 15 Temmuz gecesi Vatanın bölünmez bütünlüğünü korumak adına kendi canından ve kanından vazgeçen başta Sinoplu Ömer Can Açıkgöz olmak üzere kahraman şehitlerimizin ruhlarını şad etmek, Gazilerimizin ise kanlarını yerde bırakmamak için bizler de hem vatandaş, hem  devlet adamı olarak her daim canımızla ve kanımızla her göreve hazırız, aziz milletimizin yazdığı  o şanlı destanı ve yaşananları asla unutmadık ve unutturmayacağız " Dedi

Vali Erol Karaömeroğlu ve beraberindekiler kurdele kesiminin ardından açılan sergide yer alan 15 Temmuz darbe girişimine ait fotoğrafları inceledi.

MURAT ÖZMEN’İN ACI GÜNÜ MURAT ÖZMEN’İN ACI GÜNÜ

 

Editör: TE Bilisim