Sinop’un Merkeze bağlı Abalı köyünde Yaşar Altıntaş’a ait 7 büyükbaş hayvan telef oldu.

Sinop’un Merkeze bağlı Abalı köyünde Yaşar Altıntaş’a ait 7 büyükbaş hayvan dün akşam saatlerinde telef oldu. Telef olan 7 büyükbaş hayvanın zehirlenmesinden şüphe ediliyor. Telef olan büyükbaş hayvanların akıbeti Sinop İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkililerin aldığı örnek sonuçları belli olacak.

Telef olan büyükbaş hayvanların sahibi Yaşar Altıntaş(53), mağdur durumda olduğunu belirterek; Şuan da 7 büyükbaş hayvanım telef oldu. Zehirlenmelerinden şüphe ediyoruz. 6-7 tane hayvanım da şuan da hasta. Onların da serum destekli tedavilerini yapıyoruz. Normalde yaklaşık 40-45 tane büyükbaş hayvanım var. Tam olarak bilmiyoruz ama tahminlerimize göre 7 büyükbaş hayvan zehirli ot yiyerek telef oldu. Yetkililer geldi. İncelemeleri yaptılar. Kan örneği aldılar. Sonucu bekliyoruz. Kolay bir şey değil tabi. Bir kişinin kaldırabileceği bir yük de değil. Yılların emeği var burada. Zarar çok büyük. “ dedi.
 

SİNOP’TA DÜZENLENMESİ PLANLANAN FESTİVALE VALİLİK TARAFINDAN GÜVENLİK GEREKÇESİYLE RED KARARINA TEPKİ SİNOP’TA DÜZENLENMESİ PLANLANAN FESTİVALE VALİLİK TARAFINDAN GÜVENLİK GEREKÇESİYLE RED KARARINA TEPKİ

Editör: TE Bilisim