Aşılama oranı en yüksek 10. il olan Sinop’ta aşıya ulaşımın kolaylaştırılması amacıyla bir düğün salonu randevusuz aşı merkezine dönüştürüldü.  Vatandaşlar ilk günlerden randevusuz aşı merkezine büyük ilgi gösterdi.

 

Sinop’ta aşıya ulaşımın kolaylaştırılması amacıyla kent merkezinde bir düğün salonu randevusuz aşı merkezine dönüştürüldü. Sağlık Bakanlığınca açıklanan verilere göre Sinop Kovid-19 ile mücadele kapsamında aşılama oranı en yüksek 10. il oldu. İl Sağlık Müdürlüğünce aşıya ulaşımın kolaylaştırılması amacıyla kent merkezinde aşıklar düğün salonu isimli bina  aşı merkezine dönüştürüldü. Kentin en işlek mevkilerinden Gazi Caddesi'nde açılan merkezde 18 yaş ve üzeri herkes randevu almadan aşı olma fırsatı yakalıyor. Merkezin faaliyetine başlamasının ardından çok sayıda kişi merkeze gelerek aşı oldu. Merkezin ilk etapta hafta içi mesai saatleri içinde aşı uygulaması gerçekleştireceği ve ilerleyen süreçte hafta sonları da aşı yapılmaya başlanacağı belirtildi.

Öte yandan Sinop'ta şu ana kadar 103 bin 464'ü birinci doz, 61 bin 821'i ikinci doz olmak üzere toplamda 165 bin 285 doz aşı uygulandı. Bu rakamlarla birlikte Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca da “Sağlık için kollarınızı sıvayın” mesajıyla birlikte Türkiye'de aşılanma oranlarının en yüksek olduğu 10 il arasında yüzde 64,03 oranla Sinop'u da gösterdi.

Aşı merkezine gelip aşısını olan Mehmet Furkan Karabal yaptığı açıklamada; Bugün aşı sıramın gelmesiyle beraber Aşıklar Düğün Salonunda aşımızı olduk randevusuz bir şekilde. Uzun süredir bekliyorduk zaten, hastalığın ilk başından beri aşı konuşmaları geçiyor, sosyal medya da pek çok yanıltıcı söylemler var. Ama bilgilendirmelerin artmasıyla ve doğru makalelerin yayınlanmasıyla beraber aşı olmaya bende karar verdim. Sizlerinde aşı olması gerektiğini düşünüyorum. Bu hastalığa yakalanmaktansa aşı olmak kesinlikle daha iyidir.” Dedi

KARAVANINI PARK EDERKEN KAYALIKLARA DÜŞÜRDÜ KARAVANINI PARK EDERKEN KAYALIKLARA DÜŞÜRDÜ


 


 

 

Editör: TE Bilisim