Tüm Türkiye’de olduğu gibi Sinop’ta da havaların ısınmasıyla beraber bisiklet tutkunları için sezon başladı. Hali hazırda bisikletleri bulunanlara garajdan bisikletlerini çıkarırken, olmayanlar ise bisiklet kiralamaya yöneliyor. 

Sinop’ta yaz aylarının gelmesiyle bisiklet sezonu açıldı. Uzun kış günlerinin ardından kavurucu sıcaklar yüzünü gösterdi ve vatandaşlar artık bisikletlerini garajlarından çıkardı. Bisikleti olmayan vatandaşlar ise daha çok kiralamaya yöneldi. Son yıllarda sektör haline dönüşen bisiklet kiralama işi yaz fırsatı olarak değerlendiriliyor.  Günlük, saatlik ve haftalık bisiklet kiralamanın ücretleri ise vatandaşlara cazip geliyor. Yaz aylarında kentin en işlek caddesi olan aşıklar caddesi de bisiklet kullanıcılarının en çok kullandığı mekan olarak biliniyor. Bu alanda vatandaşların daha çok elektrikli bisikletleri kullanmayı tercih ettiği de görülüyor.

ELEKTİRİKLİ BİSİKLET DAHA ÇOK TERCİH EDİLİYOR 

 Öte yandan  çevreci ve ekonomik yeni bir ulaşım aracı olan elektrikli bisiklet kiralama  ise vatandaşlar tarafından son günlerde en çok tercih edilenler arasında ilk sırada yer alıyor. Vatandaşlar kiraladıkları bisikletlerle  sıcak yaz yaz günlerinde serin serin dolaşmanın keyfini çıkarıyor.

SAADET PARTİSİ ERFELEK BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ÇAKIR, PROJELERİNİ AÇIKLADI SAADET PARTİSİ ERFELEK BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ÇAKIR, PROJELERİNİ AÇIKLADI

 

Elektrikli bisiklet kiralayan bir vatandaş yaptığı açıklamada :” Yaz geldi sıcaklar bastırdı. Bisiklet kiralama sezonu açıldı bizde elektrikli bisiklet kiraladık.  Elektrikli bisikletle tur atıyoruz serin serin çok güzel. Bazen birkaç günlüğüne kiralayıp şehri tur attığımız da oluyor. Akliman bölgesine geçiyoruz. Piknik yapıyoruz denize girip getirip bisikleti yerine teslim ediyoruz. Bisiklet kiralama işi çok güzel bir uygulama bazı günler kiralayacak elektrikli bisiklet bile bulamıyoruz. Şu anda en çok elektrikli bisikletin tercih edildiğini biliyorum hem pedal çevirmekle yorulmuyoruz hemde gideceğimiz yere daha hızlı bir şekilde ulaşma şansımız oluyor.” Dedi

 

 

Editör: TE Bilisim