"MARTILAR" BİSİKLETLİ POLİS TİMLERİ GÖREVE BAŞLADI "MARTILAR" BİSİKLETLİ POLİS TİMLERİ GÖREVE BAŞLADI

 

 

Sinop’ta fırın ve marketlerde açık tehlike: en az 20 kişi elliyor salgına adeta davetiye çıkartıyor.

Sinop’ta market bakkal ve fırınlarda açıkta satılan unlu mamuller salgına  adeta davetiye çıkarıyor.  Salgının başladığı ilk zamanlarda kese kâğıdı veya poşetin içine giren ekmekler son günlerde yeniden açıkta satılmaya başladı. Vaka sayısının her geçen gün arttığı kentte ekmeklerin açıkta satılması ise vatandaşın tepkisine neden olurken :” Sinop’ta salgın bitti de bizim mi haberimiz yok” şeklinde yorumlandı.

 

 Sinop’ta her geçen gün artan vaka sayısı nedeniyle vatandaşlar tedirgin. Vatandaşların her gün tükettiği temel besin maddesi olan ekmekte ve unlu mamullerde gizli bir tehlike adeta virüs salgınlarına davetiye çıkartıyor. Fırın ve marketlerde açıkta satılan ekmekler ve unlu mamuller müşteriler tarafından gözle değil de tek tek ellenerek seçilmesi hem korona virüsün yayılmasına hem de diğer salgın hastalıkların evlere kadar rahatlıkla sızmasına ön ayak oluyor.   Açıkta satılan gıdaların virüsün muhtemel bulaşma yollarından birisi olarak gören vatandaşlar ise özellikle ekmeğin yeniden kese kâğıdı veya poşette satılmasını istiyor.

Virüsün açıkta satılan gıda ürünleri yoluyla bulaşabileceğinden endişe eden vatandaşlar, bu anlamda neredeyse herkesin her gün almak zorunda olduğu ekmeğin poşet içinde satılmasının gerek hastalığın yayılmasını önleme gerekse vatandaştaki tedirginliği azaltma anlamında büyük fayda sağlayacağı vurgulanıyor.

 

TEHLİKE BÜYÜK, EKMEK YENİDEN POŞETE GİRSİN!

Ekmeğin açıkta satılmasına tepki gösteren vatandaşlar yaptığı açıklamada “ son günlerde ilimizde vaka sayıları her geçen gün artıyor. Sinop zaten son günlerde gelen turistlerle beraber doldu taştı.  Bu ekmekler önceden kese kâğıdı ve poşette satılıyordu, ne oldu virüs bitti mi? neden ekmekler açıkta satılmaya başlandı. Sinop’ta virüs bitti de bizim mi haberimiz yok. Özellikle market ve bakkallarda satılan bir ekmeği en az 20 ayrı el dokunuyor. Fırınlarda ise bu daha düzenli olabiliyor ancak yine tam anlamıyla yeterli değil.  Bu kalabalıkta market ve bakkallarda satılan ekmeklerin ambalajsız satılamaması gerekiyor. Açıkta satılan ürünler her türlü salgına davetiye çıkarıyor. Zaten ekmeği elleyerek seçme alışkanlığının önüne geçilemiyor. Bu nedenle acil bir önlem alınması gerekiyor. Ekmek yeniden poşet veya kese kâğıdına girsin “ ifadelerini kullandı.

 

 

Editör: TE Bilisim