Sinop’ta yılın ilk karadut hasadı başladı. Birçok hastalığa deva olan karadut büyük ilgi görüyor. Pekmezi, reçeli ve marmelatı yapılan karadutun kan rahatsızlıklarına, kanser hastalıklarına, mide hastalıkları ile bağırsak rahatsızlıklarına iyi geldiği biliniyor.

Haziran ayında tezgâhları süslemeye başlayan karadut, birçok sağlık sorununa şifa olmasının yanı sıra yaşlanmayı geciktirme özelliğiyle de biliniyor. Yaz mevsiminde tezgâhları süsleyen ve görüntüsüyle insanları cezbeden karadut, antioksidan özelliğiyle yaşlanmayı geciktiriyor. Karadut şifa kaynağı olmasının yanı sıra cildin taze ve diri kalmasını da sağlıyor. Uzmanlar, birçok sağlık sorununa şifa özelliği sebebiyle bolca dut tüketilmesini tavsiye ediyor.
 

 İlimiz Akliman mevkiinde bahçesinde dut yetiştiriciliği yapan emekli ziraatçı Ahmet Ertuğral  bu yılki dut veriminin oldukça güzel olduğunu söyledi. Geçtiğimiz günlerde organik elma sirkesi ile de gündeme gelen Ertugral,pandemiden sonra doğal ürünlere insanların daha çok yöneldiğini söyledi.

 

Ertugral karadutun vitamin ve mineral değerinin yüksek olduğunu belirterek, bağışıklık sistemini güçlendirdiğini söyledi.

Dutun kansızlığa, ağız ve diş sağlığı sorunları ile canlı saçlar için de çok yararlı bir meyve olduğunu belirten  Ertugral kalbi korumak ve vücudu güçlendirmek gibi önemli özellikleri bulunduğuna da dikkat çekti.

Ertuğral :”Haziran ayı dut ayıdır siyah dutlarımız oldu. Karadutun sağlık açısından faydaları saymakla bitmez  tam anlamıyla şifa deposudur. kardut C vitamini deposu, girip soğuk algınlığının yanı sıra kansızlığa da çok iyi gelir. Siyah dut pekmez, şurup, reçel, marmalet gibi de tüketilir. Bu yılda Allahtan ağaçlarda dutlar bol oldukça verimli bir yıl oldu.” Dedi

 

Kan veya kanser hastalıklarına faydası olduğu düşünülen karadut yerli ve yabancı turistlerden büyük ilgi görüyor.

 

SİNOP-ÇORUM KARAYOLU ÜZERİNDE UYUŞTURUCU OPERASYONU SİNOP-ÇORUM KARAYOLU ÜZERİNDE UYUŞTURUCU OPERASYONU

 

Editör: TE Bilisim