Sinop’ta hava sıcaklarının artmasıyla maske kullanımına eskisi kadar dikkat edilmediği görüldü. Kentin en işlek caddesi Sakarya caddesinde gezen 3 kişiden en az biri maskesiz.  Bu durum akıllara “yaz gelince denetimler bitti mi? “sorusunu getiriyor. Öte yandan kentte, valilik ve diğer kurumlar sosyal medya üzerinden halkın rehavete kapılmaması ve tedbirlere uyması konusunda sık sık uyarıyor.

Sağlık bakanlığı tarafından açıklanan haftalık koranavirüs vaka haritasına göre son bir hafta da Sinop’ta koronavirüs vaka sayıları arttı.  Verilere göre Sinop’ta geçen hafta 14,78 olan vaka sayısı 20,33’e yükseldi. Öte yandan Sinop yaz ayların girmesiyle kalabalıklaştı. Kentin en işlek caddesi olan Sakarya caddesinde adeta insan seli yaşanıyor. Sıcakların da etkisiyle vatandaşların maske kuralına eskisi kadar dikkat etmediği görüldü. Maske takan bazı kişilerin ise maskeleri doğru şekilde kullanamayarak çenelerinin altına indirdiği görüldü. Yaşanan bu durumda akıllara “yaz geldi denetimler bitti? “sorusunu getiriyor.

“AŞI OLDUK MASKEYE GEREK YOK ALGISI VAR “

Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız bazı vatandaşlar yaptığı açıklamada:” hava sıcaklıkları arttı kent kalabalıklaşmaya başladı. Şöyle bir caddeye bakıyorum da gerçekten maskeyi adabıyla takan çok az kişi kalmış. Artık insanlara neden maskeni düzgün takmıyorsun bile diyemiyorsun hemen tersliyorlar. Biz aşımızı olduk diyorlar. İnsanlarda aşı olduk maske takmaya gerek yok algısı oluşmaya başladı. Son bir haftada vaka sayıları artmış. Yine çok yüksek sayılara çıkacak diye korkuyoruz. Hele de bayramın gelmesiyle kentin daha da kalabalıklaşacağını düşünüyoruz. Tamam kente turist gelsin ama herkes de artık bu maske kuralına uysun şu maskeyi kuralına uygun taksın bizim sucumuz ne:” şeklinde konuştular

HABER:SONGÜL AKÇA

"MARTILAR" BİSİKLETLİ POLİS TİMLERİ GÖREVE BAŞLADI "MARTILAR" BİSİKLETLİ POLİS TİMLERİ GÖREVE BAŞLADI

 

Editör: TE Bilisim