SAADET PARTİSİ ERFELEK BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ÇAKIR, PROJELERİNİ AÇIKLADI SAADET PARTİSİ ERFELEK BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ÇAKIR, PROJELERİNİ AÇIKLADI

Tüm yurtta olduğu gibi Sinop’ta da YKS heyecanı yaşandı. Sınav düzenlenen okul çevrelerinde yoğunluklar oluştu. Bazı adaylar sınava son dakikada yetişti.

Sinop'ta sabahın erken saatlerinden itibaren üniversite adayları sınava girecekleri okullara gelmeye başladı. Veliler okul bahçesine alınmazken üniversite adayları sınav giriş belgeleri ve pandemi tedbirlerine uygun olarak içeri alındılar. Saat 10.00’dan sonra gelen adaylar ise sınava alınmadı. Öğrenciler kadar heyecanlı olan velilerden bazıları okul çevrelerinde Kur'anı Kerim okuyarak evlatları için dualar etti. Sinop’ta sınav gerçekleşen okul çevrelerinde sabahın erken saatlerinden itibaren yoğunluk yaşandı. Sınava geç kalmak istemeyen adaylar dakikalar öncesinde polis kontrolünden geçerek sınav salonlarındaki yerlerini aldı. Bazı öğrenciler sınava yetişebilmek için koşarak kontrol noktalarına ulaştı. Saat 10.00’da giriş çıkışların kapatıldığı sınava geç kalan adaylar ise salonlara alınmadı.  Hatta Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) birinci oturumu olan Temel Yeterlilik Testi’nde (TYT) kapıların kapanmasına 2 dakika kala bir üniversite adayı kimliğini unutması üzerine okul ile otomobili arasında mekik dokudu. Adayların sınav salonunda ter döktüğü YKS’de veliler ise okul çevrelerinde heyecan içindeydi. Bazı veliler Kur’anı Kerim okuyarak sınavdaki evlatları için dualar etti.

 


 

 

Editör: TE Bilisim