KARAVANINI PARK EDERKEN KAYALIKLARA DÜŞÜRDÜ KARAVANINI PARK EDERKEN KAYALIKLARA DÜŞÜRDÜ

Sinoplu sanatçı Cemil Kaya, yazdığı şarkıya çocukluğunun ve gençliğinin geçtiği Ayancık ilçesinin en büyük dağlarından, ormanlarından biri olan Çangal Dağı ve bir zamanlar Türkiye'nin en büyük kereste fabrikasının olduğu mekanlarda klip çekerek yer verdi.  Klipte Sinoplu Gazeteci Osman Aksu’da yer aldı.
 

Sinoplu sanatçı Cemil Kaya, yazdığı şarkıya çocukluğunun ve gençliğinin geçtiği Ayancık ilçesinin en büyük dağlarından, ormanlarından biri olan Çangal Dağı ve bir zamanlar Türkiye’nin en büyük kereste fabrikasının olduğu mekanlarda klip çekerek yer verdi. Kaya, bu sayede yerli ve yabancı turistlerinde dikkatini çekerek Sinop'a katmak değer sağlamayı hedefliyor.
 

Kaya, "Yıllardır müzik camiasının ve medyanın içindeyiz. Cemil Kaya Show olarak 19. yıla başlayacağız. İlk startımızı bu sene Sinop'tan vermek istedik. Bir çok bestelerim var ama Sinop için özel yazdığım 'Çangal Dağı' diye bir eserim var. Bu eserimize klip çekmek için Sinop'a geldik. Klip çekimlerini tamamladık. Çangal benim çocukluğumun geçtiği yer. Sinop benim için bir sevda, Sinop benim için bir aşk, Sinop benim için bir yaşam felsefesi. Allah bizleri buralardan gidip İstanbul’da ve birçok ülkede gezmeyi nasip etti. Benim vatanım, memleketim, toprağım, çocukluğumun geçtiği yer Sinop, Ayancık. Bu bölgeye hizmet etmek gerçekten gurur veriyor. Sinop'umuzun şirin ilçesi Ayancık'ın tanıtımını yapıyoruz. Akgöl, Çangal, Ayancık eski kereste fabrikası, İnaltı Mağarası gibi güzel yerlere klipte de yer vererek yerli ve yabancı turistlere de göstererek Sinop'a katma değer sağlayalım" dedi.

Cemil Kaya’nın “Çangal Dağı” adli klibi yaklaşık 10 güne yayınlanacak.

 

Editör: TE Bilisim