Sinop’ta  turizm  sezonunun açılmasıyla kente her geçen gün kalabalıklaşıyor. Sinop’ta Turizm sezonunun açılması ve bayram tatilin başlamasıyla birlikte turistlerin gelişi bir yanda ekonomi anlamında sevindirirken diğer yanda turist virüs getirir mi endişesi yaşatıyor.

 

Sinop’a 9 günlük bayram süresinde şehre 1 milyon turist gelmesi bekleniyor. Turistlerin gelişi bir yanda ekonomi anlamında canlılık yaşanacağı için sevindirirken diğer yanda ‘turist virüs getirir mi’ endişesi yaşatıyor.

  Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı 3-9 Temmuz tablosunda Sinop’ta vaka oranı yüz binde 29,57 olarak yansıdı. 26 Haziran -2 Temmuz tablosunda bu oran yüz binde 12,47’ydi. Bu artış vatandaşlarca turizmdeki canlanmanın vaka tablosuna yansıması olarak yorumlanıyor. Bayramda tablonun daha kötüye gitmemesi için tüm önlemlere daha fazla dikkat edilmesi isteniyor.

  Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Eda Arslan, “Tek endişemiz trafik sorunumuz çok fazla. Bir de hastalıktan çok fazla korkuyoruz. Bu sabah baktığımda yükseldiğini gördüm. Bu korkumuz var. İnşallah tekrardan bir kısıtlamaya maruz kalmayız. Mutlaka artıları da eksileri de olacak ama en önemlisi sağlık. Bizim için özgürlüğüz daha önemli. Onların gelmesi ekonomi açısından daha iyi olabilir ama kendimiz için biraz korkumuz var” dedi.

  Sinan Ergen, “Bu insanlar üzerinde çok ciddi bir tehlike oluşturacaktır. Bunun biz acılarını insanlar gittikten sonra hastanelerin dolup dolmadığını hastanelerin yeterli olup olmayacağını insanların ne kadar dikkat ettiğini çok iyi görmüş olacağız. Bence bu bizi ekonomi anlamında belki ticarethaneleri rahatlatacak ama gelecekteki bizler için çok endişe verici bir durum. Görünüyor ki bize Eylül ayında hastane yolu gözüküyor” diye konuştu.

  Oktay Aslan, “Kontrollü olduğu sürece havalimanlarında, terminallerde kontroller olduğu sürece problemler olacağını sanmıyorum ama olmazsa eğer çıkarsa vaka 14 gün karantinada tutuluyor. Kuralınca denetlenirse bir şey olmaz” şeklinde konuştu.

İsmini vermek istemeyen bir vatandaş :”zaten virüs gelenlerden yayıldı biz yaşlıyız neredeyse 2 seneden beri evlerde yattık ama gençler özgürce gezdi, çok serbest bırakılmaması lazım. Duyumlarıma göre vürüs her hafta artıyor. Yasaklar kalkınca milletin birbirine geliş gidişleri arttı artık kimse memleketinde kalmıyor sokaklara bakın dolu. Ben yaşımı almışım torunlarımı çocuklarımı düşünüyorum. Habire biyeni mutasyonu çıkıyor bu virüsün anlamış değiliz. Bu virüs bayramda gelen turistlerle daha da artar diye düşünüyorum. Endişeliyim herkes kendini korumalı herkes kendi tedbirini kendi almalı. Biz 3 aşımızı da olduk artık aşının koruyuculuğunu da pek inancımız kalmıyor. Dedi

Ünal Kabakçı ise :” Endişeliyiz insanlalar bu kadar başıboş bırakılmamalı. Yazın yasakları kaldır kışın kapat böyle olamamalı. Kışın olanları gördük yaşadık aşıları olduk ama hala artış var nasıl oluyor anlamadık. Biraz daha kendimiz duyarlı olmalıyız aşı olduk diye maskeleri atıp gezmemeliyiz. Sakarya caddesine bakın çoğu kişi maskesiz. Biraz daha kendimiz her konuda duyarlı olmalıyız yazık yani tekrar kış gelince evlere kapanacağız bu bariz açık ve net. Dedi 

 

 

"MARTILAR" BİSİKLETLİ POLİS TİMLERİ GÖREVE BAŞLADI "MARTILAR" BİSİKLETLİ POLİS TİMLERİ GÖREVE BAŞLADI

Editör: TE Bilisim