"MARTILAR" BİSİKLETLİ POLİS TİMLERİ GÖREVE BAŞLADI "MARTILAR" BİSİKLETLİ POLİS TİMLERİ GÖREVE BAŞLADI



Türkiye’nin en mutlu ili ve her sene 1 milyonu aşkın ziyaretçi ağırlayan Sinop, bu yaz sezonunda 15 kruvaziyer gemisine ev sahipliği yapacak.


Sinop Denizcilik Turizm A.Ş İşletme Sahibi Burhan Levend, Sinop iskelesine yaklaşık 7 yılın ardından yarın kruvaziyer geminin demirleyeceğini ve aynı geminin 14 kere daha sefer yapacağını belirtti.


Sinop Denizcilik Turizm A.Ş İşletme Sahibi Burhan Levend; “Sinop’a en son kruvaziyer gemi 2014 yılında geldi. Ondan sonra Sinop’a kruvaziyer gelemedi. Gelemeyişinin sebepleri de İstanbul Galataport yapılmamıştı. Yeni ihale edilmişti. Karadeniz bölgesine gelecek tüm kruvaziyer gemilerin İstanbul limanına gelirken veya dönüşte oraya uğramaları gerekiyor. Bunun sebebi de yolcu transferi yapmak. Yeni yolcusunu alacağından orada yolcu indiriyor ve yeni yolcu alıyor. Onun için Karadeniz havzasına giremedi. Daha sonraki programların iptal oluşunun sebebi ise pandemi süreci oldu. Şuana kadar olan geçen senelere göre Sinop’a gelecek toplam 18 gemi iptal oldu. Bu da savaştan dolayı oldu. Bundan sonra inşallah seferler başlıyor ve güzel olacak. Yarın ilk gemimiz gelecek. 24 Ekim’e kadar hemen hemen her hafta gelmek üzere toplam 15 kere aynı gemi sefer yapacak. Sinop esnafı da bu sayede inşallah biraz nefes alacak. Yarın gelecek olan gemi de 607 yolcu var. Normalde geminin kapasitesi bin 300. “ ifadelerine yer verdi.
 

Editör: TE Bilisim