Sinop’ta yün çuvalında bulduğu altınları sahibine teslim eden yorgancı esnafı” 2021 yılı örnek esnaf ve sanatkârı “seçildi. Esnaf özel yapım ahşap plaketle ödüllendirildi.

Sinop'ta, 8 yıllık kayıp ziynet eşyalarını, yorgan yapılması için kendisine bırakılan yün çuvalının içinde bulunca sahibini arayarak teslim eden yorgancı esnafı Alaattin Karaahmetoğlu,  Sinop Esnaf Sanatkârlar Odası tarafından ‘2021 yılı örnek esnaf ve sanatkârı’ seçildi. Esnaf Karaahmetoğlu’nu Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan, Esnaf Sanatkârlar Odası Başkanı Haydar Gündoğdu ile Sinop Ticaret İl Müdürü Yavuz Selim Aykan işyerinde ziyaret etti.

Burada bir konuşma yapan Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan:” Alaattin Karaahmetoğlu esnafımız ilimizde yok olmaya yüz tutmuş yorgancılık mesleğini Sinop’ta icra ediyor. Bunun ötesinde de kayıp zannedilen ziynet eşyaları Alaattin ustamıza gelen bir yün çuvalının içinden çıkıyor, oda yorgan sahibine bu ziynet eşyalarını teslim ediyor. Bu da üzerinden bin yıl geçmiş olmasına rağmen Ahi Evran felsefesinin Sinop’ta hala yaşatıldığını gösteriyor bu anlamda bizim için bunun hemşerisi olmak gurur verici bir şey. Kendisine ve bütün Sinop esnaflarının da böyle güzel örneklerle anılması ve  bu Ahi Evran  felsefenin binlerce yıl daha sürdürülmesi dileğiyle kendisine  bu plaketi taktim ediyorum” Dedi

Sinop Esnaf Sanatkârlar Odası Başkanı Haydar Gündoğdu ise: “Sinop esnaf sanatkâralar odası olarak sizin bir üyeye esnafa sahip olmak ayrı bir onur ve gurur verici. 2021 yılının örnek esnafısınız. Bu örneklerin ilimizde çoğalması dileğiyle  “şeklinde konuştu  

KAMYONETLE ÇARPIŞAN MOTOSİKLET SÜRÜCÜSÜ YARALANDI KAMYONETLE ÇARPIŞAN MOTOSİKLET SÜRÜCÜSÜ YARALANDI

Konuşmaların ardından yorgancı esnafı Alaattin Karaahmetoğlu’na Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan tarafından özel yapım ahşap plaket hediye edildi.

 

 

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim