KAMYONETLE ÇARPIŞAN MOTOSİKLET SÜRÜCÜSÜ YARALANDI KAMYONETLE ÇARPIŞAN MOTOSİKLET SÜRÜCÜSÜ YARALANDI




DEVA Partisi, Sinop İl Başkanlığı, hükümetin politikalarına, zamlara ve iklim krizine dikkat çekmek için pedal çevirdi.


Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Sinop İl Başkanlığı üyeleri, hükümetin politikalarını eleştirmek, son dönemde üst üste gelen zamlara tepki göstermek ve iklim krizine dikkat çekmek için Sinop Aşıklar Caddesinde pedal çevirdi.


Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Sinop İl Başkan Birhan Yalçın; “Akaryakıt fiyatlarının son zamanlarda durdurulamaz yükselişi devam ediyor. Bu yükseliş beraberinde, ulaşım için ayırılan bütçenin hane halkının giderlerindeki payının büyümesine, tek başına bu maliyetin bile refah seviyesini ciddi ölçüde düşürmesine ve her vatandaşın normal ulaşım ihtiyacının lüks tüketim sınıfına yükselmesine sebep oluyor. Bunun yanı sıra; fosil yakıt tüketimi ile hava kirliliğinin artarak iklim değişikliğinin belirgin bir hıza ulaştığının görülmesi her sorumluluk sahibi insanı olduğu gibi bizleri de kaygılandırmakta ve çözüm arayışına zorlamaktadır.

DEVA Partisi olarak; havayı kirletmeyen, yakıt gideri olmayan ve insan sağlığını koruyarak düzenli spor yapılmasına destek olacak, bisiklet kullanımının şehir içlerinde artması sağlayacak, bisiklet yolların artmasının önemli olduğunu savunuyoruz.” Dedi.

 

Editör: TE Bilisim