Sinop'a gelen Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün  ilk durağı Boyabat ilçesi oldu. 

Burada ilk olarak Boyabat Adliye Sarayını ziyaret eden Bakan Gül daireleri gezerek kamu çalışanları ile sohbet etti. Cumhuriyet Başsavcısının makamında Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu, İl Emniyet Müdürü Cahit Şahin, İl Jandarma Komutanı J.Alb. Hakan Başakçı, İl Genel Meclisi Yakup Üçüncüoğlu, Boyabat Belediye Şefik Çakıcı, AK Parti Sinop İl Başkanı Uğur Giresun ve Boyabat Cumhuriyet Başsavcısı Akın Çetin ile bir görüşme gerçekleştirdi.  Başsavcı Çetin, burada Bakan Gül’e hediye takdim etti. Görüşme sonrası adliye önünde toplu fotoğraf çekimi gerçekleştirildi.

“BOYABATTA SEZONUN İLK KİRAZLARI BAKAN GÜL’E İKRAM EDİLDİ”

 Bakan Gül ve yanındaki protokol daha sonra adliye önünden yürüyerek esnaf ziyaretine başladı. Esnaflara işlerinde kolaylık dileyen Gül, vatandaşı da selamladı. Esnaf ziyareti sırasında bir vatandaş Boyabat’ta yetişen sezonun ilk kirazlarını Bakan Gül’e ikram etti. Engelli bir ayakkabı boyacısıyla da karşılaşan Abdulhamit Gül, bir süre sohbet ettikten sonra ayakkabı boyacısına yardımda bulundu. Vatandaşlar Bakan Gül’le fotoğraf çekildiler.

“SİNOP'A 3 YENİ ADLİYE MÜJDESİ”

 

Boyabat ziyareti sonrası Sinop'a geçen Adalet Bakanı Abdulhamit Gül Alaaddin Camisi'nde cuma namazı kıldı. Ardından yürüyerek Sinop Valiliği'ne geçti. Valilik Şerefe Defteri'ni imzalayan Bakan Gül burada açıklamalarda bulundu.

Sinop'a müjdeler veren Bakan Gül, "Sinop geliştikçe adliye anlamında da hizmetlerimiz yetersiz oluyor. Adliyemizi de genişletiyoruz. Yeni bir yerin tahsisini yaptık. Şu anda mevcut adliyenin 15 katı büyüklüğünde Sinop’umuza projesini yapmaya başladık bakanlık olarak. Valimiz, başsavcımız, milletvekilimize kadar takip ediyoruz. Güzel bir projeyle Sinop’umuzun bütün ihtiyacını karşılayacak ve onlarca yıl öteye de taşıyacak güzel bir adliyemizi inşallah kavuşturacağız. Tabii, Sinop’umuz için de hayırlı olsun. Şu anda mevcutta çok tarihi bir binamız var. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün de hatıralarının olduğu bu binamızı da maneviyatını, emanetini, tarihi siluetini koruyarak Sinop’umuza bir adliye kazandıracağız. Yine adliye ihtiyacı olan Gerze ve Durağan için de projelerini yaptık. O konuda da yatırım aşaması için Cumhurbaşkanlığı birimlerimizle görüşmelerimiz devam ediyor. Onu da yakında takip ediyoruz" diye konuştu.

Açıklamalar sonrası Bakan Gül, Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu'nu makamında ziyaret etti. Daha sonra bakan Gül Sinop adliye sarayına geçerek çalışanlarla sohbet etti.

 

 

Editör: TE Bilisim