Sinop Atatürk Devlet hastanesi ‘çocuk acil servisi’ pandemi nedeniyle kapatıldı.  Sinop’ta eski düzen geri geldi, genç yaşlı çocuk bebek hepsi aynı odada tedavi görüyor. 

Çocuklarının tedavisi için acil servise başvuran ve yaş ayrımı yapılmaksızın herkesin aynı bölümde tedavi olduğunu gören bazı vatandaşlar Sinop’ta pandeminin faturasının çocuklara kesildiğini belirterek yetkililere sitem etti.

Geçtiğimiz yıllarda eylemler yapılarak Sinop’a bin bir güçlükle kazandırılan ‘çocuk acil servisi’ faaliyeti pandemi nedeniyle durduruldu.

Uzun uğraşlar sonucu açılan çocuk acil servisin kapanmasına tepki gösteren vatandaşlar :” Bu dönemde mümkün mertebe hastaneye gitmemeye çalışıyoruz. Ama acil gelişen durumlarda mecbur gidiyoruz. Çocuğum rahatsızlandığı için acil servise getirdim gördüğüm manzara hiç iç açıcı değildi. Genci yaşlısı aynı yerde tedavi oluyor. Temizliğe diyecek hiç bir şey bulamıyorum zaten. Hastanede artık koronadan başka bir rahatsızlığa önem verilmiyor sanırım. Acil servise çocuğumu yatırdım yarım saat çocuğumu yatırmak için temizi çarşaf gelmesini bekledik. Gelmedi kenti imkanlarımla çocuğumu sedyeye yatırdım. Pandemi döneminde temizliğe mesafeye dikkat etmememiz gereken dönemde hastanemizin hali gerçekten bizi üzdü.  Bu kadar hassas bir dönemde çocuklarımızın yetişkinlerle aynı odada kalması ne kadar doğru bilmedik. Umarım hastalık biter de bir an önce eski haline döner. ” Dedi

Konuyla ilgili il Sağlık müdürü  Dr. Fatih Reyhanlıoğlu yaptığı açıklamada pandemi dolayısıyla özel bir alan oluşturulması gerektiği için çocuk acil servis ile  yetişkin acil servisin birleştirildiği ve pandemiden sonra çocuk acilin  tekrar açılıp genişletilerek  daha donanımlı   hale getirileceğini söyledi.

 

Editör: TE Bilisim