Sinop’ta  Hayvan Durum İzleme (HAYDİ) uygulamasının tanıtımı yapılarak vatandaşlar bilgilendirdi.

 İçişleri Bakanlığınca çevre, doğa ve hayvanlara karşı işlenen suçların önüne geçmek ve bu konuda duyarlılığı artırmak amacıyla Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği, Sinop İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerine devam ediyor.

Hayvan Durum İzleme (HAYDİ) ekipleri,  sokak hayvanların yoğun olarak görüldüğü barışmanço parkındaki hayvanları beslerken çevredeki vatandaşlara da haydi uygulamasını tanıttı.

Ekipler, vatandaşlardan "Haydi" uygulaması indirilerek, doğaya veya eziyet gören hayvanlara karşı işlenen suçların ihbar edilmesini, ihbarın gelmesiyle polis ekiplerinin harekete geçtiğini belirti.
 

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Hasan Tahsin İçişleri Bakanlığı'nın talimatı doğrultusunda böyle bir  birim oluşturulduğunu  aktardı.

Çimen konuşmalarını şöyle sürdürdü:” Sinop ilimiz her sene yapılan en mutlu şehir  istatistiklerinde birinci sırada yer almakta . İnsanlar kendilerini güvenli hissettiği yerlerde mutlu olurlar.Bizlerde İl Emniyet Müdürlüğü personeli olarak 7 gün 24 saat kesintisiz olarak vatandaşımızın güvenliğini bir üst seviyeye çıkartmak amacıyla mesai mefhumu gözetmeksizin çalışmaktayız. Nitekim  Denizin mavisi ve Doğanın yeşilinin buluştuğu güzide ilimiz Sinop’ta bizler kadar  can dostlarımız diye tabir ettiğimiz sokak hayvanlarının  da yaşam hakları mevcut. İçişleri Bakanlığı’mızın 2020 yılında faaliyete geçirdiği çevre doğa ve hayvan polisimiz Sinop il emniyet müdürlüğümüz bünyesinde faaliyete geçmiş bulunmakta. Bu nedenle özel eğitim almış personellerimiz, bundan sonra Sinop çevresinde ve içerisinde sahipli veya sahipsiz fark etmeksizin tüm hayvanlarımızın haklarını muhafazası ve koruması yönünde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Şu kesindir ki her ne kadar bu doğada  yaşamak bizlerin  hakkıysa aynı şekilde sahipli veya sahipsiz fark etmeksizin tüm hayvanların da bu hakkı mevcut.  Bu nedenle Evrensel hukuk normları ve bu normlara esas teşkil eden ülkemizde de yürürlükte bulunan, hayvan haklarını koruma kanunu mevcut. Bu kanunda da bu hayvanlarımızın haklarının korunması ve bunlara karşı herhangi bir şekilde muhalif olayların önlenmesi önlenemediği  takdirde ise şüphelilerin hakkında gerekli adli veya idari İşlemlerin yapılması amaçlanmaktadır. Vatandaşlarımız akıllı telefon uygulama storlarından ücretsiz olarak indirebilecekleri HAYDİ uygulamasıyla, Hayvanlara yönelik suçlarla ilgili ihbarları 155 ihbar hattımıza anında kesintisiz şekilde ihbar edebilecekler. Bu aldığımız ihbarları da biz en güzel şekilde değerlendirmek istiyoruz. Duyarlılık gösteren tüm Sinoplu vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum “ Dedi

 

Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği, ekiplerinden, Büro Amiri Komiser Yardımcısı Fatih  Cinpolat  ve  Polis memuru Bilge Duman  ise  Haydi uygulamasını  tanıtarak  vatandaşları  bilgilendirdi.

 

Editör: TE Bilisim