Sinop’ta simit ve poğaça fiyatları semtlere göre farklılık gösteriyor. Bazı yerlerde simit ve poğaça 1.50 TL satılırken bazı işletmeler de bu fiyat 2TL’ oluyor. Sinop Esnaf ve Sanatkarlar Odası fiyat tarifesine göre 80 gr simit için verilen resmi fiyat 1.50TL olurken, poğaça fiyatı için henüz resmi bir tarife yok.

Sinop’ta garibanın öğle yemeğini geçiştirdiği simit ve poğaça fiyatlarında farklılık yaşanıyor. Gelincik mahallesinde simit ve poğaça bazı işletmelerde 2 TL’den satılırken şehir merkezinde bazı yerlerde bu fiyat 1.50 TL oluyor. Vatandaş semte göre değişiklik gösteren simit ve poğaça fiyatlarındaki farlılıklara tepki göstererek gerekli denetimlerin yapılmadığından dert yandı.

 

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Sinop Esnaf Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Mehmet Yüksel kendilerine simit ve poğaça fiyatlarına yapılacak zamla  ilgili bir talep gelmediğini belirterek :” Bize gelen talepler doğrultusunda yönetim kurulu toplanıyor ona göre karar veriliyor. Ama bize fiyat artışla ilgili gelen bir şey yok. Eğer fahiş fiyata satıyorlarsa esnaf odası zabıtayla bunun denetimini yapmalıdır. Dedi


Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Haydar Gündoğdu  simite resmi olarak herhangi bir zam yapılmadığını, şu anda 80 gr simit için resmi fiyat tarifesinin 1.50TL olduğunu ifade ederek konuşmalarını şöyle sürdürdü :”Resmi olarak simitte yapılacak zamla ilgili bize müracaat eden kimse yok. Ne zam talebi var nede resmi olarak zam verildi.  Şu anda 80 gr simit için resmi fiyat tarifimiz 1.50 TL.  Bizim esnaf ve sanatlar odasının üyeleri ise bizden fiyat almaları gerekiyor. Üreticiler zam için üretim kalemlerindeki maliyetlerin arttığını bize ibraz ettiği müddetçe, bizde onu kendi iç bünyemizde hesaplıyoruz. Sonra odalar birliğine gönderiyoruz onlar kendi iç bünyesinde piyasa şartlarını araştırarak olumlu yada olumsuz bize dönüş sağlıyorlar. Olumlu dönüş  sağlanırsa fiyat tarifemiz ona göre yazılıyor.  Bu fiyat farklılıklarının denetlenmesi de Sinop Belediyesi’nin zabıta Amirliği’nde.  Şu anda poğaça için ise resmi bir tarife yok ama bu verilmeyecek anlamına gelmiyor.” Dedi

Vatandaşlar,  ağız tadıyla yedikleri simite ve poğaçaya yapılan zamların haksız bulduklarını belirterek, "Yetkililer, bir an önce bu duruma el atıp simit fiyatının belli bir seviyeye gelmesini sağlasın, ne oluyorsa hep vatandaşa oluyor" dedi.

HABER:SONGÜL AKÇA

 

Editör: TE Bilisim