Sinop’ta çiçekçiler 14 Şubat sevgililer gününde beklediği satışı yapamadı. Çiçekçiler pandemi nedeniyle vatandaşın alım gücünün düştüğünü ve pandeminin romantizmi bitirdiğini söyledi.

Coronavirus ile mücadele kapsamında hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasağından muaf olan çiçekçiler sevgililer gününde umdukları siparişi alamadılar.

14 Şubat Sevgililer Günü bu sene de karantina engeline takıldı. Birçok çiftin kutlamaya bayıldığı, bazılarının ise tercih etmediği 14 Şubat bu sene evlerde geçti. Bu haftaki sokağa çıkma yasağından çiçekçiler muaf tutulmuştu. Cumartesi ve pazar günü sipariş üzeri evleri servis usulü çalışan çiçekçiler, sevgililer gününde umdukları siparişleri bulamadılar.

Kentte çiçekçilik yapan Serkan Akbey sevgililer gününde umdukları siparişleri alamadıklarını belirterek, “Hava şartları ve kısıtlamanın etkisiyle satışlarımız düşüktü. Hem hava soğuktu yakın mesafelerde dışarı çıkan insan olmadı. Hem de insanların parası da yoktu. İnsanların çiçeğe harcayacak parası artık yok. İnsanlar artık karnını zor doyuruyor. Çiçeği en son planda düşünüyor. Mecbur kalıp öle ufak tefek alışveriş yapanlar oldu ama onun haricinde yoktu. Gül en ucuz çiçek olduğu için o daha çok tercih edildi. İnşallah bundan sonra daha güzel günler görürüz. Müşterilerimizi memnun etmeye çalışıyoruz. Coronavirus sürecinden esnaf olarak etkilendik.” Şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim