Sinop'ta, temsilcilik kuruluşunu tamamlayan Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, yardım faaliyetlerine başladı. 

Birçok ülkede yardım organizasyonlarını düzenleyen Cansuyu Derneği Sinop'ta temsilcilik kurdu. Dünyanın birçok bölgesinde milyonlarca mazlum ve muhtacın yaralarını sararak umut ışığı olan dernek, Sinop'ta da faaliyetlerine başladı. Dernek tarafından tespit edilen Sinoplu ihtiyaç sahibi ailelere gıda, giyim ve temel yaşam malzemelerinden oluşan yardımlar ulaştırıldı. İlk etapta, 100 adet gıda kolisi, 35 adet market gıda fişi, 2060 adet kıyafet yardımı Sinoplu ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıldı.

Sinop Cansuyu İl Temsilcisi Cumhur Övet, Sinop Cansuyu'nun yetkilendirme görevini alıp muhtaçlara yardıma başladığını söyledi. 

Övet konuşmalarını şöyle sürdürdü:” Derneğimizin amacı, Afet, savaş, terör gibi olağanüstü ve olağan zamanlarda yurt içindeki ve yurt dışındaki gerçek muhtaçlara gıda, giyim, sağlık, eğitim, yakacak, kira, barınma, evlenme, yuva kurma, iş kurma, konut ve saire bütün hususlarda ayni, nakdi her türlü maddi ve manevi yardımda bulunmak ve insan hak ve özgürlüklerinin ihlal edilmesinin önlenmesi ile hak ve özgürlüklerin geliştirilmesi ve iyileştirilmesi yönünde çalışmalar yapmaktır. Sinop Cansuyu Aralık ayında yetkilendirme görevini alıp muhtaçlara yardıma başlamıştır. Sinop merkez olmak üzere ayancık, Erfelek, Durağan ve Boyabat ilçelerimizde faaliyetlerimize başlamış bulunuyoruz. Bu minvalde ilk etapta, 100 adet gıda kolisi, 35 adet market gıda fişi, 2060 adet kıyafet yardımı Sinoplu ihtiyaç sahibi ailelerimize ulaştırmış bulunuyoruz. Bunun yanı sıra  beyaz eşya dahil olmak üzere, 75 yaşında bir annemize 2. el ev eşyası temin edilip sıcak bir yuvaya kavuşmasına yardımcı olmaya çalıştık. yine ayancık ilçemizde ikamet eden, 4 sene önce evi yanan bir ailemizi  ziyaret ederek mensuplarımızın yardımlarını ulaştırdık. aynı zamanda bu ailemize  konteyner ihtiyacı, hane tespit tutanağı genel merkeze göndermiş bulunuyoruz.“ cansuyu sizi gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırır” parolası ile çıktığımız bu yolda öncelikle varlıklı insanlarımızın yardımlarını, ihtiyaç sahibi kardeşlerimize ulaştırmaya talibiz. Tüm Sinoplu hemşerilerimizin yardımlarına talibiz ve herkesi derneğimizin çatısı altına bekliyoruz.” Dedi

Editör: TE Bilisim