Sinop’ta Elektrik Dağıtım A.Ş. (YEDAŞ) ekipleri, kar, tipi ve şiddetli rüzgar nedeniyle kentte yaşanan elektrik arızalarını gidermek için yoğun çaba sarf ediyor. Sinop genelinde 1 haftadır etkili olan kar yağışı nedeniyle enerji hatlarında sorunlar meydana geldi ve birçok köy  elektriksiz kaldı.

Elektrik Dağıtım A.Ş. (YEDAŞ) ekipleri mesai meftunu gözetmeksizin vatandaşların mağduriyetini gidermek için gece gündüz çalışmalarını sürdürüyor. Ekiplerin zorlu kış mesaisi gazetemiz muhabirleri tarafından havadan ve karadan görüntülendi. Yer yer kar kalınlığının 1 buçuk metreyi bulduğu köylerde yedaş ekipleri karın altında kalan elektrik tellerini yoğun uğraşlar sonucu çıkardıktan sonra iş güvenliklerini alarak, 8 metre yükseklikteki elektrik direklerine tırmanıyor. Karın içinde çalışmalarını yürüten ekipler,  mahalleliler tarafından ikram edilen çay ile de vücut ısılarını dengeliyor. Farklı farklı bölgelerde çalışmalarını sürdüren Yedaş personelleri  kış şartlarının zorluğunu, vatandaşı enerjiye kavuşturduklarında unuttuklarını söylüyor.  

YEDAŞ yetkililerinde alınan bilgiye göre kentte 49 arza ekibi tarafından mağduriyetlerin  kısa sürede giderilmesi için çalışmaların aralıksız sürdürüldüğü bildirildi.

Editör: TE Bilisim