Sinop’ta çalıntı araçları parçalayarak satan zanlılar adliyeye sevk edildi. Operasyonda parçalara bölünmüş çok sayıda araç ele geçirildi.

 

Çeşitli yöntemlerle farklı İllerden çalınan araçları Sinop İline getirerek parçalamak suretiyle satışa arz eden veya oto değiştirme (change) işlemine tabi tutan, hacizli-yakalamalı araçları da bu amaçla kullanarak haksız kazanç elde eden şahısların içerisinde bulunduğu suç organizasyonunun deşifre edilmesi amacıyla Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğünce çalışma başlatıldı. Oto hırsızlık ekiplerinin yapmış olduğu saha ve teknik çalışmalar, şüpheli analizleri ve tanık beyanları doğrultusunda adresler tek tek tespit edilerek, Sinop Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde eş zamanlı operasyon için düğmeye bastı.

Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı 8 ekip ve 32 personelin katılımları ile tespit edilen toplam 3 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda, farklı illerden çalınan araçları kente getirerek parçalamak suretiyle satışa sundukları ve oto değiştirme işlemine tabi tuttukları tespit edilen 3 zanlı gözaltına alındı.

 

Yoğun kar yağışı altında yapılan aramalar neticesinde, bu adreslerde 7 adet kısmen parçalanmış hacizli-yakalamalı araç, 16 adet şasesi işlem görmek suretiyle kapatılmış araç, 3 adet şase ve motor kısımlarının değiştirme (change) olduğu değerlendirilen araç, 25 adet motor beyni, 1 adet çalıntı kaydı bulunan araç ruhsatı, çok sayıda farklı marka ve model araçlara ait parçalar, ruhsatlar ve plakalar ele geçirildi. Olay kapsamında yakalanan 3 şahıs gözaltına alınarak adliyeye çıkarıldı.

Editör: TE Bilisim