Sinop’ta dinamik denetim kapsamında denetimlerini sürdüren polis ekipleri maske takmayan kişi veya kişileri  mobese kamerasından tespit ederek cezai işlem uyguluyor.

 

Sinop’ta  koronavirüs tedbirleri kapsamında vaka artışını önlemek için çalışan Sinop İl Emniyet Müdürlüğü, denetimlerde Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) kameralarını da kullanmaya başladı.

Sağlık Bakanlığınca açıklanan verilerine göre, haftalık 100 bin nüfusa karşılık gelen Kovid-19 vaka sayısı 309,06 oranıyla kırmızı iller arasında yer alan Sinop'ta, MOBESE kameraları yardımıyla maske ve sosyal mesafe denetimi yapılıyor. Şehrin farklı noktalarındaki kameraları izleyen ekipler, önce vatandaşları ikaz ediyor vatandaşların eylemi sürdürmeleri halinde şahıslar hakkında  idari işlem uygulanıyor.


İl ve ilçe girişlerinde HES kodu sorgusu, işlek cadde, meydan ve sahillerde maske ve sosyal mesafe denetimini artıran ekipler, iş yerleri ve bina önlerinde toplanan kalabalıkları da uyararak dağılmalarını sağlıyor.


Kentte vaka sayılarının düşürülmesi için etkin denetim mekanizması yürüten emniyet güçleri, MOBESE kameraları yardımıyla da maske ve sosyal mesafe denetimi gerçekleştirdi.Kamera kayıtlarından maske ve sosyal mesafe kurallarını ihlal ettikleri tespit edilen kişilere alanda görev yapan polislerce cezai işlem uygulandı. Sinop Valiliği sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda ise vatandaşlar maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymaları konusunda uyarıldı.
 

 

Editör: TE Bilisim