Sinop’ta çeltik ekilen tarlaya kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından hafriyat döküldü. Tarla sahibi durumu görünce isyan etti.

Sinop’ta çeltik ektiği tarlasına hafriyat döküldüğünü gören vatandaş isyan etti.  Çiftçi tarlasına girebilmek için yetkililerden bu hafriyatın temizlenip kaldırılmasını istiyor. Sinop merkeze bağlı Dibekli köyü Ayancık yolu mevkiinde çeltik ekilen tarım arazisine kimliği belirsiz kişi veya kişiler içinde maloz ve tuğla yığınların bulunduğu hafriyat döktü.  Tarlasını ekmek için gelen çiftçi durumu görünce isyan etti. Durumu jandarma ekiplerine bildiren çiftçi Suat kömeç tarlasına bu zararı verenlerin bulunup cezalandırılmasını istiyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan çiftçi Suat kömeç :”Ben bu tarlaya  pirinç ekiyorum. sezon yaklaştı tarlaya gelip bakayım dedim karşılaştığım manzara bu. Tarlaya girmenin imkanı yok. Bunu döken nasıl bir insandır anlamak mümkün değil.  Şaşırmış durumdayım. Bizim kimseye bir zararımız yok bunlar benim tarım arazime getirip bunu dökmeye ne hakkı var. Duyarsız insanların yaptıkları bu durumdan artık nefret ettik. Ben bunu görünce kendi insanlığımdan utandım. Bunu döküp giden nasıl rahat eder nasıl rahat uyur bilemiyorum. Benim bu çöpü buradan kaldıracak gücüm yok makinam yok, durumum yok. Şaşırmış durumdayım. Bunu yapan insanın insanlığından şüphe ediyorum gerçekten. Jandarmayı aradım inşallah bir ilgilenen çıkar gereken yapılsın bunu yapan cezasını çeksin millet evinde tadilat yapmış getirip çöpünü benim tarlama dökmüş. Burası bir tarım arazisi  bu yapılır mı . ?Bu vatandaş kimse 15 dakika daha gidip bu çöpü belediye çöplüğüne dökmemiş gelmiş buraya dökmüş. Bunu yapanın bulunmasını istiyorum. “ Dedi

 

Editör: TE Bilisim