Sinop’ta avlanmak için denize açılan balıkçılar ağa takılan görünce gözlerine inanamadı. Önce balık sürüsü sandılar sevindiler. Ancak ağa takılan cismin şamandıra olduğunu görünce tabir yerindeyse balıkçıların hevesi kursağında kaldı. Denizde buldular satılığa çıkartılar.

 

Sinop’tan denize açılan balıkçılar gece vakti ilginç bir av yakaladı. Sonardan bakınca büyük bir balık sürüsü yakaladıklarını sanan balıkçıların gerçeği öğrenmeleriyle sevinçleri kısa sürdü.  Balıkçılar balık sürüsü beklerken denizde şamandıra buldu. Gördükleri karşısında kısa süre şok yaşayan balıkçılar buldukları şamandırayı gemilere zarar vermemesi için limana çektiler. Ardından bir süre şamandıranın sahibinin çıkmasını bekleyen balıkçılar kimseden haber gelmeyince buldukları şamandırayı satışa çıkardı. Şamandıra gemilerin arasında yük transferi yaparken gemilerin birbirine çarpıp zarar vermesin diye kullanılan bir alet.

“ BU DA SATILIK ŞAMANDIRA “

 Konuyla ilgili açıklama yapan  35 yıllık balıkçı Hüseyin Baş, “Hamsiye çıktık sonarlarımız bunu buldu. Geceydi göremedik tabi. Çarpsak buna bize zarar verir. Ama kopmuş bir yerden sürüklenerek gelmiş. Sonarda gördük yanaştık. Bir baktık şamandıra. Yedek tekneyle çekerek limana getirdik. Sonarda bir cisim olarak algılıyor onu. Bir balık sürüsü gibi ama tabi yanaştığımız zaman anladık Açık denizde hamsi ararken 12-13 millerde bulduğumuz şamandıra. Çekerek getirdik buraya bir müşteri çıkmadı. Bu gemilerin arasında yükleme yaparken koydukları, bazen demirleme yerinde kullanılan bir şamandıra. Daha büyük gemiler bunu kullanıyor. Bizim de işimize yaramıyor ama biz denizde gördüğümüz için aldık getirdik” dedi.  4 yıldır limanda bekleyen şamandıra taliplisini bekliyor.

Editör: TE Bilisim