Ramazan ayının başlamasıyla birlikte tezgâhları süsleyen tatlılara vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Ramazan sofralarının vazgeçilmez tatlıları arasında yer alan ekmek kadayıfı tatlısı lezzetiyle damak çatlatıyor. Şerbetle ıslatılarak hazırlanan ekmek kadayıfının üzerine bırakılan kaymakla eşsiz bir lezzete bürünen tatlı rağbet görüyor.

 Kilogramı 39 TL'den satılan ekmek kadayıfı, Ramazan ayında vatandaşlar tarafından en çok tercih edilen tatlılar arasında yer aldı.

Sinop’ta  uzun yıllardır ekmek kadayıfı satısı yapan tersane esnaflarından Sarı Kadir Şarküteri işletmecisi Elif Göksu Ramazan ayında ekmek kadayıfının en çok tercih edilen tatlılardan olduğunu söyledi.

Ramazan ayında satışlarının arttığının altını çizen Göksu , " Ramazan ayına özel yapmış olduğumuz tatlılarımız müşterilerimiz tarafından çok beğeniliyor. Ekmek kadayıfının Kilogramını 39 TL’den müşterilerimize sunuyoruz. Pandemi dolayısıyla toplanmalar ve davetler olmaması sebebiyle önceki ramazanlara göre satışlarımızda düşüş oldu. Fakat yine de ekmek kadayıfı halkımızın vazgeçilmez bir lezzetidir. Ramazanın ilk başlarında satışlar çok güzeldi son zamanlarda biraz düşüş var ama yine de güzel gidiyor." Dedi.

Ekmek kadayıfının yapımının zahmetli bir iş olduğunu belirten Göksu :”Ekmek kadayıfının bu hale gelmesi yaklaşık iki  saat sürüyor. Ekmek kadayıfının ağdasını bir gece önceden yapıp kıvam alması için bekletiyoruz. Sonra ekmeği bir tepsi içerisine koyarak tepsiyi döndüre döndüre bu ağdayı yediriyoruz.  Ekmeğin ağdayı yeme işlemi biraz uzun süren bir işlem. Ekmeğin iyice ağdayı içine çekip yemesi lazım. Zaten ağdayı içine çektikçe ekmek de  büyüyor. Sabırla kıvama gelmesi için döndürerek ağdayı yedirme  işlemi tekrarlamak gerekiyor. Zahmetli bir tatlı ama lezzetiyle damak çatlatıyor.” Dedi

Göksu tatlının Ramazan ayında olduğu kadar Ramazan Bayramı'ında da yoğun ilgi görmesini beklediklerini ifade etti

 

Editör: TE Bilisim