POLİS İZİN BELGESİ OLMAYAN SÜRÜCÜLERE GÖZ AÇTIRMIYOR

Sinop’ta Tam kapanma sürecinde muafiyetlerin suiistimal edilmemesi için denetimler sürerken polis ekipleri izinsiz geçiş yapmak isteyen sürücülere ise göz açtırmıyor. İl emniyet müdürlüğü ekipleri tarafından kurulan polis denetim noktalarında izin belgesi olmayan sürücülere cezai işlem uygulanıyor.

Ülke genelinde uygulanan 17 günlük sokağa çıkma kısıtlanmasının ardından Sinop’ta tedbirler yine hat safhada. Emniyet ekipleri tarafından kentin en işlek caddesi olan fatih caddesi üzerinde kurulan polis noktasında sürücüler tek tek durdurularak izin belgesine bakılıyor. İzin belgesi olmayan sürücülere cezai işlem uygulanarak geri gönderiliyor.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında Cumhurbaşkanlığı tarafından alınan kararlar doğrultusunda ülke genelinde 17 günlük tam kapanma 29 Nisan saat 19: 00'dan itibaren başladı. 17 Mayıs günü saat 05: 00'e kadar sürecek tam kapanma sürecinde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanıyor. İçişleri Bakanlığı, "Çalışma İzinleri Görev Belgelerine" ilişkin yayınladığı genelgeye göre manuel düzenlenen izin belgelerinin geçerlilik süresi 7 Mayıs Cuma günü saat 24.00'e kadar uzatıldı. Tam kapanma kısıtlamasının yedinci gününde trafik denetimleri de tüm hızıyla devam ediyor. Polis ekipleri kentin çeşitli bölgelerinde kurdukları polis denetim noktalarında sürücülerin tek tek izin belgelerini kontrol ederken izinsiz geçiş yapmaya çalışan sürücülere de göz açtırmıyor. Kentin belirli noktalarında polis ekipleri tarafından uygulanan denetimler sabahın erken saatlerinde başlıyor. Kontrol noktalarında zaman zaman uzun araç kuyrukları oluşuyor. Trafik ekipleri, sürücüleri tek tek durdurarak araç sürücüleri ve yanında yolcu olarak bulunan kişilerin izin belgeleri olup olmadığını sorguladı. İzin belgeleri olmayan sürücülere idari para cezası işlemi uygulanıyor.  Sadece zorunlu ihtiyaçların giderileceği tam kapanma kararı kapsamında kent merkezinde de polis ekipleri en işlek cadde ve sokaklarda devriye atarak yayalar da denetleniyor. Denetimler aralıksız sürerken polis ayrıca toplu taşıma araçlarının yolcu kapasitesini de kontrol ediyor.

Editör: TE Bilisim