2018’in Şubat ayında tescillenen "Sinop nokulu", ramazan Bayramı öncesi vatandaşlar tarafından tercih ediliyor.  

Kentin yöresel lezzetleri arasında yer alan, kıymalı ve üzümlü olarak iki şekilde servis edilen nokul 2018 yılında tescillendi. Un, yağ, yoğurt, tuz ve maya karışımıyla hazırlanan hamurun dinlenmeye bırakılmasının ardından mayalanan hamur, parçalara ayrılıp oklava yardımıyla ince olarak açılıyor. Hamurun içine de yine özenle hazırlanan üzümlü- cevizli veya kıymalı iç harç koyuluyor. İç harçları konulan hamur, rulo şeklinde yuvarlanıyor ve yağlanmış tepsiye döşeniyor. Tepsiye dizilen hamurlar daha sonra kesiliyor ve fırına atılıyor.  Sinop'un vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan nokul yurt içi ve yurt dışına gönderiliyor.

Ramazan Bayramı öncesi çok yoğun bir tempo içerisinde çalıştıklarını belirten unlu mamuller işletme yetkilisi Sait Demirkol :” Bayram öncesi Nokul hazırlıklarına başladık. Nokul Siparişlerini alıyoruz. Eskiye nazaran pandemi nedeniyle işler biraz durgun ama yine de çok şükür.” Dedi


Kargo yoluyla Nokul gönderme hizmetlerinin devam ettiğini söyleyen Sait Demirkol ;”Türkiye içinde nereden isterlerse istesinler kargo yoluyla 2 gün içerisinde ellerinde. 15-20 Nokul olarak yani kaç tane isterlerse o şekilde gönderiyoruz. Sayı miktarı önemli değil. 50 tane de istesinler gönderiyoruz. 10 tane de isteseler gönderiyoruz. Pandemiden sonra da kargo ile nokul isteyen müşterilerimiz daha yoğunlukta. ”Dedi.

Sinop nokulunun, Türkiye çapında meşhur olduğunu belirten Demirkol :” Sinop’ta Nokullarımız Türkiye çapında bir hayli çok meşhur oldu. Eskiden Anneannelerimiz, Babaannelerimiz yaparlardı bayramlarda. Ama biz bunu artık bayramdan, bayrama değil. Her zaman yapmak istedik. Vatandaşımız yesin istedik.  Sinop Nokulu üzümlü, cevizli kıymalı yuvarlak olarak ta var uzun olarak ta var. Aslında Sinop Nokulu yuvarlak oluyor. Biz Babaannelerimizden böyle öğrendik. Böyle  uyguluyoruz. “Dedi.
 

Editör: TE Bilisim