Sinop valisi  Erol Karaömeroğlu ve   beraberindeki  il protokolü, ramazan bayramı arifesinde Sinop şehitliğini ziyaret ederek dua etti.

Sinop  Valisi  Erol Karaömeroğlu Ramazan Bayramı dolayısıyla il protokol üyeleri ile  birlikte şehitliği ziyaret ederek, şehitlerin mezarına karanfil bıraktı.

Şehitlerimizin ruhuna Kuran-ı Kerim tilavetinin gerçekleştirildiği ziyarette, ilk olarak İl Müftüsü Mustafa Düzgüney tarafından şehitlerimiz için dua edildi.  Şehitlik ziyaretinde ayrıca Mescid-i Aksa’nın kurtuluşu için dua edildi.

Ardından Vali Karaömeroğlu ve beraberindeki protokol üyeleri, şehitlerin kabirlerini tek tek ziyaret ederek karanfil bıraktı.  Şehit aileleriyle de görüşen Vali karaömeroğlu, Başsağlığı temennisinde bulunarak ailelerin istek ve arzularının olup olmadığını  sordu.  Protokol üyeleri ayrıca 2016 yılında İstanbul Beşiktaş’ta meydana gelen bombalı terör saldırısında şehit olan Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Mustafa Berkay Akbaş’ın mezarını da ziyaret ederek, Akbaş için dua etti, mezarına  karanfil bıraktı.

 

Şehitlik ziyaretinde Vali Erol Karaömeroğlu’na , Belediye Başkanı Barış Ayhan, İl Emniyet Müdürü Cahit Şahin, İl Jandarma Komutanı  jandarma  Albay Hakan Başakcı , İl Genel Meclisi Başkanı Yakup Üçüncüoğlu, Ak Parti Sinop İl Başkanı Uğur Giresun İl Müftüsü Mustafa Düzgüney  ve  Kurum Müdürleri katıldı.

Ziyaret sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan vali  Erol Karaööeroğlu:” Geleneksel olarak her yıl dini bayramlarda resmi  bayramlarda şehitliklerimizi ziyaret ediyoruz. Yine bugün öyle anlardan biri . Ramazan bayramının İslam alemine  hayırlara vesile olmasını diliyorum. Başta ülkemiz olmak üzere tüm İslam alemine barış, huzur,  sağlık, sıhat ve esenlik getirmesini temenni ediyorum. Yine salgınla ilgili olarak yüz binde  460’lardan yüz binde 150’lere kadar düştük. Büyük bir kazanım elde etmiş durumdayız. İnşallah Sinoplu hemşerilerimiz daha dikkatli daha tedbirli olarak bu kazanımlarımızı heba etmeyecektir diye inanıyoruz. Bu vesileyle da tüm Sinoplu hemşerilerimizin bayramlarını tebrik ediyoruz, selamlarımızı sunuyoruz.” Dedi

 

Editör: TE Bilisim