17 günlük tam kapanmanın ardından kuaförlerin bakım mesaisi başladı.

Sinop’ta 17 günlük tam kapanmanın ardından kuaförlerden yoğunluk oluştu. Kuaförler randevuların kısa sürede dolduğunu belirtti.

Korona virüs ile mücadele kapsamında getirilen 17 günlük tam kapanma tedbirlerinin sona ermesiyle birlikte 1 Haziran tarihine kadar 2 haftalık kademeli normalleşme süreci başladı.
Tam kapanma nedeniyle milyonlarca kişi evden dışarı çıkamazken yasağın bitmesiyle birlikte birçok sektörde yoğun mesai başladı. Sinop’ta kuaförlerde yoğunluk yaşandı. kuaförler, sosyal mesafe ve hijyen kuralları çerçevesinde müşterilerine hizmet verdi. Vatandaşlar saç ve cilt bakımları için kuaför, ve güzellik salonu yolunu tuttu. Yaşanılan yoğunluktan dolayı çok sayıda müşteriyi geriye çevirmek zorunda kalan kuaförler randevulu sisteme geçerek tedbirlerini aldı. Yoğunluğun bir hafta boyunca süreceğini belirten Stil Kuaför işletmecisi İknur Kökdemir , “Bayağı bir yoğun talep var, telefonum şu anda hiç susmuyor. Randevulu bir şekilde çalıştığımız halde yoğunluk çok. Vatandaşlar 17 gün boyunca evde kaldı. Saçlar uzadı bakımların yapılması için sabahın erken saatlerinde müşterilerimizi pandemi kuralları çerçevesinde kabul etmeye başladık.  Yoğun bir tempoda çalışıyoruz. Önümüzdeki bir hafta boyunca bu yoğunluğun süreceğini düşünüyoruz. Müşterilerimizi sırasıyla alıyoruz.  Herkese yetişmeye çalışıyoruz. İnşallah kısa sürede bu hastalıktan kurtuluruz.” Dedi

Sıra bekleyen vatandaşlar ise sabah saatlerinde evden çıkıp ilk olarak kuaföre geldiğini belirterek, “İşe başlamadan önce saçlarımıza bakım yapalım dedik. Burası hep yoğundu ama bugün daha da bir yoğunluk var. İnşallah kapanma artık olmaz” Dedi.
 

 

Editör: TE Bilisim