Sinop'ta Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak Milli Mücadele'yi başlattığı 19 Mayıs 1919’un 102. yılı dolayısıyla araç korteji düzenlendi. Renkli görüntülerin oluştuğu etkinlik havadan da fotoğraflandı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Milli Mücadele'yi başlatmak için 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkışının 102. Yılı Sinop’ta renkli aktivitelerle kutlandı.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, araç konvoyu oluşturularak coşku ile kutlanırken pandemi bayram coşkusuna engel olamadı. Sinop Valiliği himayelerinde Sinop Gençlik Spor İl Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen ve yüzlerce aracın katıldığı korteje vatandaşlar büyük destek verdi.Etkinlikte yaklaşık 2 kilometrelik araç konvoyu oluştu. Sürücüler araçlarında korna ve farlarıyla, araçlardaki vatandaşlarda Türk bayraklarıyla korteje renk karttı. Korteje Offroad Spor Kulübü, Motor Sporları Kulübü sporcuları da araçlarıyla katıldı. Kortej geçişi sırasında vatandaşlar kaldırımlarda ve evlerinin balkonlarından alkışlarla korteje destek verdi. 

 

VALİ VE EŞİ VATANDAŞLARI SELAMLADI


Korteje Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu ve eşi Filiz Karaömeroğlu, İl Emniyet Müdürü Cahit Şahin, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hakan Başakcı ve eşi ile Gençlik ve Spor İl Müdürü Kazım Açıkbaş'da katıldı. Vali Karaömeroğlu ve eşi Filiz Karaömeroğlu ellerindeki Türk bayrakları ile vatandaşları selamlayarak bayramlarını kutladı. Oldukça coşkulu gerçekleşen kortej Uğur Mumcu Meydanında son buldu. Milli marşlar eşliğinde yapılan araç konvoyu renkli görüntülere sahne olurken bayram coşkusu doyasıya yaşandı.

 

 

 

Editör: TE Bilisim