Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı  Recep  Tayyip Erdoğan’ın esnaflara verdiği destek paketinden Sinoplu emlakçılar da faydalanmak istiyor.

Geçtiğimiz günlerde kabine toplantısının ardından cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı  Recep Tayyip  Erdoğan, esnaf ve işletmelere iki ayrı grupta bir defalık 3 ve 5 bin lira nakdi yardım yapılacağını belirterek 235 bin esnafa 5 bin TL, 1 milyon 150 bin esnafa da 3 bin lira hibe verileceğini açıklamıştı.  Taksicilerden lokantacılara ,oto tamircilerine, oto yıkamacılara,  seyyar satıcılara müzisyenlere   dahil birçok farklı meslek grubu  bu destekten faydalanacak. Milyonlarca esnaf gibi Sinoplu emlakçılar da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın esnaf için açıkladığı destek paketine kilitlenmişti. Ancak emlakçılar  bu açıklamadan umduğunu bulamadı.  235 bin esnafı içine alan bu yardımlardan istifade edemeyecek olan emlakçılar ise durumdan şikâyetçi. Sinoplu Emlakçılar, mağdur olan tüm esnafın yardımlara erişebilmesi gerektiğini düşünüyor. Açıklanan yeni destek paketinde yer almayan emlakçılar, paketin gözden geçirilmesini ve emlakçıların da yardımlardan faydalanan sektörler arasında yer almasını istiyor.

 

Sinop’ta emlak ve oto alım satım işiyle uğraşan Doğan yılmaz , “Biz de bu ülkenin esnafıyız, yıllardan beri vergi veriyoruz” diyerek sürecin gözden geçirilmesi gerektiğini ifade etti.

Yılmaz , “Cumhurbaşkanımız esnafa bir paket sundu. Maalesef bizim sektörümüz bu paketin içerisindeki sektörler arasında yer almadı. Emlakçılara üvey evlat muamelesi yapılıyor.  Biz emlakçılar da hem vergi veriyoruz  hem sigortalı işçi çalıştırıyoruz.  Tabiki bizde destek beklerdik. Çorbaya tuz biber olurdu az  da olsa biz aza kanat getirmesini bilen insanız.   Kredilerimiz var ödenmesi gereken iş yok.  kredilere erteleme yapıyorlar ama bunların ertelenmesi faiz koyarak oluyor.  Bunlar faizsiz ertelense daha güzel olur biraz esnaf rahat nefes alsın artık. Piyasa çok durgun. Hem oto alım satım yapıyorum hem emlak alım satım yapıyorum ama ikisinde de bir seneye yakın hareket yok. Ama ben her ay vergimi ödüyorum. Devletin yardımını herkes bekler sonuçta bizde bekledik.  Araba yıkamacısı pazarcı seyyar satıcısı müzisyen alıyorsa biz neden bu yardımı almayalım binlerce emlakçı var. Bizde bu devletin bir dinamiğiz çalışanıyız. Meblağsı yüksek kazançları olan emlakçılar da var belki bunlar göz önünde tutularak bu yardımlar yapılmadı ama herkessin durumuna bakılıp ona göre verilmesi gerekiyordu. Burası küçük bir yer 50- 60 tane emlakçı var pek fazla bir para kazanılmıyor.  Yetkililerimizden; emlakçıların da bu pakete alınmasını, yardımın kapsamının tekrar gözden geçirilmesini ve bize de destek verilmesini talep ediyoruz. Gelir vergisi mükellefi esnaflarımız arasında bir ayrımcılık yapmadan bütün esnaflara yardım edilmeli. Biz de ofislerimizi kapatıp gitmek zorunda kaldık, bizim esnafımız da mağdur” şeklinde konuştu.

 

 

Editör: TE Bilisim