Tam kapanma sürecinin ardından kademeli normalleşme kapsamında alınan kararla 65 yaş üstü vatandaşlara uygulanan kısıtlamada kaldırıldı. Aralarında 65 yaş üstü bireylerin de oluştuğu cadde sokak ve parklarda yoğunluk oluştu.  Aşı olan 65 yaş üstü vatandaşlar gazetemiz muhabirlerine normalleşme sürecini değerlendirdi

Kademeli normalleşme adımları kapsamında alınan yeni kararlara göre her iki aşısını olan 65 yaş üstü vatandaşlar kısıtlamalardan muaf tutuluyor.  Öte yandan hakkı olmasına rağmen Kovid-19 aşısı olmayan 65 yaş ve üzeri vatandaşlar, hafta içi sadece 10.00-14.00 arasında sokağa çıkabiliyor.

 Kısıtlama sürecinin sona ermesiyle beraber Sinoplu vatandaşlar ortak kullanım alanlarına akın etti. Uzun bir süre evde vakit geçiren 65 yaş üstü vatandaşlar, kademeli normalleşme adımlarını değerlendirdi. 

“EVDE ÇOK BUNALMIŞTIK”

 Sokağa çıkan vatandaşlardan Beyti Çiloğlu , “İki doz aşımı oldum. Uzun süredir içerideyiz. Tek yaptığımız balkonla ev arasında yürümekti. Bugün hava almak için dolaşmaya çıktım. Havalarda ısınmaya başladı daha iyi oldu. Şimdi çıktık rahatız, arkadaşlarla buluştuk sohbet ediyoruz. Hastalık evde de burada da bulaşır. Evde iyice bunalmıştık. Yasakların kalkmasından dolayı çok mutluyuz. Şimdiki hal çok iyi inşallah bu virüsün sonu gelir. Artık kurtulmak rahat rahat nefes almak istiyoruz  " diyerek memnuniyetini ifade etti. 

 “HER YER ÇOK KALABALIK”

Her gün sahile inerek biraz temiz hava aldığını söyleyen Kadir Kuzu “İki aşımı da oldum. Sahile indik biraz nefes almaya ama maskelerde ne kadar nefes alınırsa alıyoruz. Buradakilerle artık arkadaş olduk. Hava da güzel sohbet ediyoruz gündemi değerlendiriyoruz. Yasakların kalkması bizler için iyi oldu. Ancak kademeli sokağa çıkma yasakları kalksaydı daha iyi olabilirdi. Şuan herkes dışarıda kalabalık var” ifadelerini kullandı.

“YASAKLARIN KALKMASINDAN MEMNUNUM"

Aşı olan 65 yaş üstü vatandaşların bu yeni karadan memnun olduğunu belirten Bayram Beser de, “ aşılarımı oldum arkadaşlarımla sosyal mesafeye uygun bir şekilde sohbet ediyorum bir an önce bu virüsten kurtulmayı diliyorum . İnşallah sonu gelir.  Burada bahçem var bahçemde çalışıyorum sebze dikiyorum oyalanıp gidiyoruz. Uzun süredir evlere hapistik çok iyi oldu ”diye konuştu.

 

Editör: TE Bilisim