Sinop şehir merkezinde sürüler halinde gezen başıboş sokak köpekleri tehlike saçıyor. Özellikle sabah saatlerinde mahalle aralarında dolaşan köpekler büyük küçük herkesin korkulu rüyası haline geldi.

Sinop'ta sayıları hızla artan başıboş köpekler, vatandaşları tedirgin ediyor. Gruplar halinde gezen ve sayıları her geçen gün artan sokak köpeklerinin tehlike saçtığını söyleyen vatandaşlar, saldırıya uğrama korkusu yüzünden rahat yürüyemediklerini belirtiyor.

Kentte ilgili kurumlar ve hayvan severler tarafından sık sık sokak köpeklerine yönelik yemleme çalışmaları yapılmasına rağmen, yine de aç kalan ve her geçen gün sayıları artan başıboş hayvanlar, vatandaşlara korku dolu anlar yaşatıyor. Kentte sürüler halinde dolaşan sokak köpekleri havaların sıcak gitmesi ve pandemi sürecinde kontrollü normalleşmeye geçilmesiyle birlikte vatandaşların cadde ve sokaklarda daha yoğunlaşmasıyla dikkat çekici boyuta ulaştı. Vatandaşlar, biranda karşılarına çıkan sokak köpeklerinden tedirgin olurken, çocuklarda sorun yaşıyorlar.  Vatandaşlar, yetkililerin başıboş sokak köpeklerine karşı kalıcı bir çözüm bulmasını istedi

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan bazı vatandaşlar, “Kaç defa şikayet etmemize rağmen bu sokak köpeklerine bir çözüm bulamadılar. Tamam Bizde hayvan seviyoruz ama çok fazla başı boş köpek var ve korkuyoruz. Her mahalle arasında  bir gurup köpek var .  Hayvanlar kısırlaştırılıp salınmasın kalıcı bir çözüm bulunsun artık. Bununla ilgili ne zaman bir çözüm bulacaklar. Biri parçalanınca mı? Akşam eve giderken köpek yüzünden korkuyoruz. Hadi biz büyük insanlarız ya çocuklara saldırdığı vakit ne yapacaksınız? Artık bir an evvel bu konunun çözüme kavuşturulmasını istiyoruz” şeklinde görüş belirttiler.

Editör: TE Bilisim